Κοροναϊός: Κλείστε την… πόρτα στον SARS-CoV-2 •• Πέθανε η ηθοποιός Τιτίκα Σαριγκούλη •• Νέο δόγμα της ΕΛ.ΑΣ για πορείες και διαδηλώσεις – Φιλοσοφία «ήπιας αστυνόμευσης» βλέπει ο Μπαλάσκας •• Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στη νομοθεσία περί όπλων •• Βόρεια Μακεδονία: Απογραφή πληθυσμού, μετά από 18 χρόνια •• Η σοκαριστική εξομολόγηση της Μπεκατώρου φέρνει εξελίξεις – Έσπασε τη σιωπή της και 20χρονη αθλήτρια •• Επαναφέρετε τον μεταβολισμό σας…σε τάξη! •• Ξεκινά πιλοτικά το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής για την οδική ασφάλεια •• Εισήγηση λοιμωξιολόγων για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου – Τι θα ισχύσει στις κόκκινες περιοχές •• Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δήμου Παιανίας •• Επείγουσα έκκληση στους πολίτες για προσφορά αιμοπεταλίων για το συμπολίτη μας Καθηγητή Μουσικής κ.Βύρωνα Γουδέλη •• Τράπεζα της Ελλάδος: Υψηλού κινδύνου 3 στα 10 δάνεια που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής δόσης •• Έμπρακτη η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων. Εξασφαλίζει ένα ασθενοφόρο και μια γεννήτρια για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων •• Μπαρτσελόνα: Νοκ άουτ ο Ντεστ •• Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους •• Πάτρα: Συνελήφθη 39χρονος στο λιμάνι με περισσότερα από δύο κιλά κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης •• Χείμαρρος ο Πέτρος Κωστόπουλος - Η κατάθλιψη, το Ντουμπάι, η οικονομική καταστροφή: Εμένα δεν με λυπήθηκε κανείς •• Σε εφαρμογή το σχέδιο για το e-Περιουσιολόγιο •• Διευκρινίσεις Χρυσοχοΐδη για δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στις πορείες •• Ευάγγελος Μπουρνούς: Έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς ΟΤΑ Α΄ βαθμού σε 100 δόσεις

Ανακοίνωση της Κοινότητας Νέας Μάκρης για τη δομή μεταναστών

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 10:33
Ανακοίνωση της Κοινότητας Νέας Μάκρης για τη δομή μεταναστών

Τη διαβεβαίωση ότι στη δομή ξενοδοχείου της Νέας Μάκρης όπου φιλοξενούνται μετανάστες, τηρούνται όλα όσα επιτάσσουν οι υγειονομικοί κανονισμοί, σύμφωνα με τις έγγραφες διαβεβαιώσεις των ιδιοκτητών, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης κ. Κώστας Κουλούκουσας, για πολλοστή φορά και προς αποφυγήν διασποράς αναίτιου πανικού, ανάμεσα στους πολίτες.

Μετά την επιστολή που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τοπικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Φράγκος, αναφορικά μ’ ελέγχους των μεταναστών για την ανίχνευση του κορωνοιού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης κ. Κωνσταντίνος Κουλούκουσας, επανέρχεται με νέες καθησυχαστικές δηλώσεις, παρόλο που έχουν εκδοθεί κατά διαστήματα, σχετικά δελτία Τύπου από τον Δήμο Μαραθώνος.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Μάκρης κ. Κωνσταντίνος Κουλούκουσας στην επιστολή του κ. Φράγκου, αναφέρει τα εξής: «Με λυπεί που δεν περιμένατε την ώρα της συνεδρίασης για να ασκήσετε τα δικαιώματα που σας δίνει ο νομοθέτης, ώστε να έρθει το θέμα ενώπιον του Συμβουλίου, είτε ως έκτακτο, είτε ζητώντας να συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση, με τη σύμφωνη γνώμη του 1/3 των μελών του Συμβουλίου μας.

Αντ’ αυτού, απαξιώσατε τους συναδέλφους μας, παρακάμψατε τον θεσμό και τις διαδικασίες του Συμβουλίου και προσφύγατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δημιουργία εντυπώσεων ή για άλλους λόγους που εσείς γνωρίζετε. Ομολογώ δε, ότι έμεινα άφωνος από εκφράσεις τύπου «οι συγκεκριμένοι κυκλοφορούν ανεμπόδιστα και με πλήρη ελευθερία κινήσεων, χωρίς περιορισμούς, ανάμεσα σ’ εμάς και τα παιδιά μας» δικές σας εκφράσεις, οι οποίες οδηγούν σε άλλες επικίνδυνες ατραπούς.

Σε ό,τι μας αφορά, δεν θα στιγματίσουμε κανένα συνάνθρωπό μας, είτε πάσχει από Covid-19, είτε είναι ασυμπτωματικός, είτε νοσεί από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Θ’ ακολουθήσουμε τις οδηγίες του ιατρικού επιστημονικού προσωπικού και θα μεριμνήσουμε για τη νοσηλεία τους. Η συγκροτημένη πολιτεία στην οποία ζούμε έχει αρχές και κανόνες και όλη η κοινωνία, την περίοδο αυτής της κρίσης, λειτουργώντας με αλληλεγγύη, υπομονή, κατανόηση και όχι με κανιβαλισμό, ξεπέρασε μ’ επιτυχία αυτόν τον σκόπελο. Η δομή φιλοξενίας μεταναστών αποτελεί ιδιωτική μονάδα και δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε τεστ κορωνοιού σε οποιεσδήποτε ομάδες ιδιωτών.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας από τη μεριά του, έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι «η δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα» ως εκ τούτου, παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της πολιτείας».