Νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 17:15
Νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης
|| || ||

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Αργύρη Λάσκου, της Πρωτοβάθμιας Επιστροπής Παιδείας του Δήμου, των Διευθυντών Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, με θέμα την ίδρυση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο.

Η υπεύθυνη από τη μεριά του Δήμου κα. Ελευθερία Τοκατλίδη, ενημέρωσε τους παρεβρισκόμενους για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», που αφορά τη δωρεάν και δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Οι συμμετέχοντες της συνάντησης εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν για την υλοποίηση του.

Αρχικά, τα άτομα που ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν στο διευθυντή του σχολείου την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ σε δεύτερη φάση τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Αργύρη Λάσκου (πληροφορίες κα. Μπιρσίμη Ξένια - τηλ. 2294320508)

Ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας δήλωσε: 

«Για πρώτη φορά στον Δήμο μας θα ιδρυθούν ΚΔΑΠ αξιοποιώντας δράση του ΕΣΠΑ που ‘τρέχει’ εδώ κι έξι χρόνια, λήγοντας στα τέλη του 2020! Όπως και για πολλά άλλα ζητήματα έχουμε μπει σ’ έναν αγώνα δρόμου να προλάβουμε ημερομηνίες, να «ξεπαγώσουμε» ακόμα και να επαναφέρουμε χαμένες χρηματοδοτήσεις. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας δεν τα θέλουμε μπροστά σε μία οθόνη (του λάπτοπ, του κινητού, της τηλεόρασης)… τα θέλουμε ν’ απασχολούνται δημιουργικά τις απογευματινές ώρες, συμβάλλοντας στην κοινωνικοποίησή τους και κυρίως στη σωματική, συναισθηματική και νοητική τους ανάπτυξη, μέσω αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, μέσω παιχνιδιού, λόγου και αριθμών. Καλούμε όλους τους γονείς να στηρίξουν τα ΚΔΑΠ γιατί όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.