Προς παραίτηση 2 μέλη της ΑΜΚΕ “Μάτι Ξαναζώ”

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 16:00
Προς παραίτηση 2 μέλη της ΑΜΚΕ “Μάτι Ξαναζώ”
|| || ||

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Επιχείρηση με την επωνυμία "Μάτι ΞαναΖω", είχε συσταθεί τον Οκτώβριο του 2019, με σκοπό την "προώθηση, εισήγηση, οργάνωση και υλοποίηση δράσεων για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και την ανάπλαση των περιοχών, για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, καθώς και για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων".

Δύο εκπρόσωποι των κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές, ο κ. Νίκος Σκουλής και ο κ. Αλέξης Ανδρονόπουλος, οι οποίοι είναι και μέλη της ΑΜΚΕ, έγραψαν την εξής ανακοίνωση:

"Έχοντας μεγαλύτερη ενασχόληση στα θέματα της ΑΜΚΕ, αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, καταλήξαμε εδώ και δύο εβδομάδες, με αίσθημα ευθύνης, στην απόφαση ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο. Οι δυο εβδομάδες “σιωπής” της ΑΜΚΕ δείχνουν τις σοβαρές διεργασίες που προκλήθηκαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ τα αρμόδια Υπουργεία να κάνουν τη δουλειά τους.

Θέσαμε όλα τα προβλήματα της περιοχής (αμίαντος, άδειες, υλοτόμηση, καθαρισμός, ΕΧΣ, υποδομές κλπ) που τα ξέρετε όλοι. Αξιώσαμε άμεσες λύσεις. Δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση και ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ καμία μετάθεση ευθυνών προς την ΑΜΚΕ και ιδιαίτερα προς τους 10 εθελοντές κατοίκους που μετέχουν στο ΔΣ, από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, οι οποίοι σύμφωνα και με τον νόμο 4626/2019 και την ΠΝΠ 24/7/19 ΟΥΔΕΠΟΤΕ απεκδύθηκαν των αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους ΟΥΤΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ από την ΑΜΚΕ.

Έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο για την καταστροφή όσο και για τις καθυστερήσεις στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα. Πολύ σύντομα θα υπάρξει Κυβερνητική πρωτοβουλία προς τους κατοίκους και τις τοπικές συλλογικότητες που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.Θεωρούμε ότι όλοι οι κάτοικοι και φορείς πρέπει να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση για το καλό του τόπου μας.

Νίκος Σκουλής,

Αλέξης Ανδρονόπουλος"

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.