Λήγει η προθεσμία για τους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών για την ένταξή τους στο 1% ειδικού ποσοστού

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 14:04
Λήγει η προθεσμία για τους μαθητές πυρόπληκτων περιοχών για την ένταξή τους στο 1% ειδικού ποσοστού
|| || ||

Για πέντε εργάσιμες ημέρες από την 13η Φεβρουαρίου, η υποβολή δικαιολογητικών μαθητών από τις πυρόπληκτες περιοχές για την ένταξή τους στο 1% ειδικού ποσοστού. Τους όρους, τις προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα έγγραφα και δικαιολογητικά για τους δικαιούχους του ειδικού ποσοστού (1%) πυρόπληκτους για την εισαγωγή στην Ανώτατη εκπαίδευση εξειδικεύει στο ΦΕΚ 448/Β/13-02-2020 η Υπουργός Παιδείας.

Ειδικότερα, διορθώθηκε το λάθος ή η παράλειψη του αρχικού ΦΕΚ και πλέον δικαιούχοι της συγκεκριμένης διάταξης είναι ΟΛΟΙ οι μαθητές οι οποίοι είναι ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ των περιοχών που επλήγησαν, ανεξαρτήτως σχολείου φοίτησης και αφορά στη χρονιά της καταστροφής και στην επόμενη.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης είναι:

1. Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ο υποψήφιος την πρόθεσή του για την υπαγωγή του στο ειδικό ποσοστό καθώς και τα πλήρη στοιχεία του και τον κωδικό υποψηφίου με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019.
2. Δήλωση Ε1 οικονομικού έτους 2019 (χρήση 2018) του γονέα στη δήλωση του οποίου φαίνεται το τέκνο ως προστατευόμενο μέλος ή του ιδίου του τέκνου αν κάνει αυτοτελή δήλωση, προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας του.
3. Βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας στην οποία είχαν υποβάλει την Αίτηση – Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019. Ειδικά για την περίπτωση αυτή καθορίζεται διάστημα υποβολής δικαιολογητικών υποψηφίων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν οι πληγείσες περιοχές εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της τροποποίησης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.