Κολοκύθα για φυσική περιποίηση! •• Πώς μπορούμε να προβλέψουμε το ύψος των παιδιών; •• Το… τρελό σερί του Γιόκιτς με τα double-double •• Η Μάχη του Καματερού •• Σχολικά γεύματα του υπουργείου παιδείας στο Δήμο Μαραθώνος •• Καθαριότητα σχολικών μονάδων Δήμου Μαραθώνα •• Η τεχνολογία αντίδοτο στο lockdown, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις •• Σε συναγερμό λόγω κρουσμάτων και μεταλλαγμένου στελέχους •• Κύργιος: «Ο Τζόκοβιτς είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς του τένις» •• Αναδρομικά: Ποιοι θα πάρουν «ζεστό» χρήμα το επόμενο τρίμηνο [πίνακας] •• Εργασίες στο νέο αθλητικό κέντρο της Αρτέμιδας •• Άνοιξαν πάλι το «βαθμολόγιο» για τους υπουργούς – Αξιολόγηση και «καμπανάκι» για το κυβερνητικό έργο •• Πρόστιμο ύψους 791 ευρώ για οικόπεδο που δεν είχε καθαριστεί στη Ραφήνα •• Σήμερα στις 18.00 στο On Camera: Η Αυτοδιοίκηση συζητά για τα απορρίμματα •• ίδρυμα για το παιδί «Παμμακάριστος»: Προκήρυξη για θέση ειδικού παιδαγωγού •• Ένας χρόνος χωρίς τον Παναγιώτη Αγγελίδη… •• Αλυτρωτικός Πενταρόφσκι: Δεν εγκαταλείπουμε τους «Μακεδόνες στην Ελλάδα» με τη Συμφωνία των Πρεσπών •• Κολχικίνη : Πώς η ελληνική ιδέα έγινε ισχυρό πανδημικό όπλο •• Δελτίο Τύπου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Μαραθώνος •• Σήφης Βαλυράκης: «Είδα το φουσκωτό να περιστρέφεται και ειδοποίησα το λιμενικό», λέει κάτοικος στο MEGA

Δήμος Μαραθώνος: Ανακοίνωση για τη διακοπή υδροδότησης περιοχής του Νέου Βουτζά

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 10:23
Δήμος Μαραθώνος: Ανακοίνωση για τη διακοπή υδροδότησης περιοχής του Νέου Βουτζά

Ανακοίνωση έβγαλε ο Δήμος Μαραθώνα σχετικά με την διακοπή υδροδότησης στον Νέο Βουτζά.

Η ανακοίνωση:

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα δημοτική αρχή, ήρθαμε αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα όπου, περιοχή που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, υδροδοτείται εδώ και 40 περίπου χρόνια από το δίκτυο του Δήμου Μαραθώνος.

Το δίκτυο ύδρευσης στο εν λόγω τμήμα είναι πολύ παλιό, προκαλούσε πολύ συχνά μεγάλο αριθμό βλαβών, όπου σαν αποτέλεσμα είχε τη διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του Νέου Βουτζά στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαραθώνος.

Πολλές φορές δε, λόγω της διοικητικής ασάφειας που επικρατούσε, οι κάτοικοι δεν ήξεραν που να απευθυνθούν για την επίλυση των προβλημάτων τους, προκαλώντας έτσι σύγχυση στα συνεργεία ύδρευσης και των δυο δήμων.

Η πρόθεσή μας καθαρά είναι η επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος προς όφελος των κατοίκων και των δύο δήμων. Γι’ αυτό, με συντονισμένες ενέργειες από το Φεβρουάριο ξεκίνησε η αποστολή ενημερωτικών εγγράφων, τόσο προς τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου όσο και προς τους κατοίκους ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται και να μην προκληθεί καμία αναστάτωση.

Το Νοέμβριο του 2019 είχε προηγηθεί η αυτοψία μας στην περιοχή με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο δικτύων και καθημερινότητας Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, παρουσία των προϊσταμένων των υπηρεσιών ύδρευσης και των δυο δήμων με σκοπό να βρεθεί η πιο σωστή λύση. Να τονίσουμε ότι το διάστημα που προηγήθηκε της διακοπής, ο Δήμος Ραφηνας Πικερμίου ζήτησε και πήρε διαδοχικές παρατάσεις. Στην τελευταία ενημέρωση που του στείλαμε του αναφέραμε ως καταληκτική ημερομηνία διακοπής υδροδότησης την 17η Σεπτεμβρίου.

Τα σχετικά έγγραφα και emails είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου.

Η όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε, οφείλεται ξεκάθαρα στην αδράνεια των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Σωτηρίου Βαγγέλης

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων