Δήμος Μαραθώνα: Δελτίο Τύπου για το μεταναστευτικό

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 15:36
Δήμος Μαραθώνα: Δελτίο Τύπου για το μεταναστευτικό
|| || ||

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας ξεκαθαρίζει τις όποιες ανακρίβειες σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα στον Δήμο Μαραθώνος

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που αφορά και στον Δήμο Μαραθώνος και επ' ευκαιρίας και της επιστολής η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναφορικά με τους φιλοξενούμενους μετανάστες στον Δήμο μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Αρχικά, επιθυμούμε να γνωρίζετε  ότι η  αναφερόμενη επιστολή περιλαμβάνει ανακριβείς πληροφορίες. Δεν συμμεριζόμαστε όλα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα, καθώς αυτά δεν ευσταθούν.

Ο  πληθυσμός των προσωρινά  φιλοξενούμενων στον Δήμο μας μειώνεται διαρκώς και η πεποίθησή ότι η Δημοτική Αρχή αθέτησε τον λόγο της ως προς την εισροή μεταναστών, είναι λανθασμένη.

Αντιλαμβανόμαστε τη δυσαρέσκεια κάποιων για τα μεμονωμένα περιστατικά παραβατικότητας που συνέβησαν στο παρελθόν. Επιπλέον, δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση να μείνουμε απαθείς σε τυχόν συμπεριφορές που θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, για αυτό και στο παρελθόν υποβάλαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με ένα σχετικό συμβάν.

 Όμως, τονίζουμε για ακόμη μια φορά, ότι στο θέμα του μεταναστευτικού βαδίζουμε βάσει του δεσμευτικού πλάνου που έχουμε λάβει από την Κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει,  μετά τις επιστολές που είχαμε αποστείλει  στους Υπουργούς, Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα, τη σταδιακή μείωση των φιλοξενούμενων μεταναστών, από την ξενοδοχειακή μονάδα  MARATHON BEACH  RESORT καθώς και  των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα και τη μετεγκατάστασή τους, όπως και γίνεται. 

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αλλοιώσει τον ιστορικό τόπο μας με οποιονδήποτε τρόπο. Ο πολίτης είναι η βασική μας προτεραιότητα και θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για την καλύτερη ποιότητα της ζωής όλων».

Δήμαρχος Μαραθώνος

Στέργιος Τσίρκας

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.