Δελτίο Τύπου: Απόφαση του Δ.Σ Δήμου Μαραθώνος για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 15:43
Δελτίο Τύπου: Απόφαση του Δ.Σ Δήμου Μαραθώνος για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό
|| || ||

 

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το Δελτίο Τύπου με την Απόφαση του Δ.Σ Δήμου Μαραθώνος για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Η πρώτη απόφαση του 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνος για το ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Γραμματικού

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 28/1/2021 και με την 1η/2021 Απόφαση, υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η εισήγησή μας, συμπεριλαμβάνοντας και τις προτάσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη λειτουργία της ΟΕΔΑ στη θέση Μαύρο Βουνό Γραμματικού. Συνοψίζοντας θέλω να επισημάνω ότι σύσσωμο το Δημοτικό μας Συμβούλιο βρίσκεται απέναντι στα σχέδια παράτασης δοκιμαστικής λειτουργίας και επέκτασης των εγκαταστάσεων με τη χρηματοδότηση που ενέκρινε πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής για μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και βιοαποβλήτων. Ειδικότερα, ψηφίσαμε ότι είμαστε αντίθετοι προς:

1.Τη λειτουργία ΟΕΔΑ στη θέση Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό. 

2.Τη σχεδιαζόμενη κατασκευή, στον ίδιο χώρο, δύο εργοστασίων ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) και ΜΕΒΑ (Μονάδα επεξεργασίας Βιοαποβλήτων).

3.Την ανά εξάμηνο παράταση της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ.

Επιπλέον, ψηφίσαμε ότι:

4.Ζητάμε ο χώρος όπου, παράνομα, αντισυνταγματικά και πέραν πάσης λογικής και σεβασμού του Περιβάλλοντος, της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Δήμου μας, χωροθετήθηκε η ΟΕΔΑ, να μετατραπεί σε περιβαλλοντικό πάρκο.

5.Θα πραγματοποιήσουμε οργανωμένες Συνεντεύξεις Τύπου, με σκοπό τη δημοσιοποίηση των καταστροφικών συνεπειώντου έργου για τον τόπο μας.

Τονίζω για μια ακόμα φορά ότι παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε, μαζί με τους Φορείς και τους απλούς συμπολίτες μας, το δίκαιο αγώνα μας, ενάντια στο εγκληματικό έργο που συντελείται στον τόπο μας.

 

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος

                                       
Στέργιος Τσίρκας

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.