Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Υποκριτική Τέχνη στο Δήμο Μαραθώνος

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 18:07
Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Υποκριτική Τέχνη στο Δήμο Μαραθώνος Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Υποκριτική Τέχνη στο Δήμο Μαραθώνος
||| ||| |||

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας για την ίδρυση Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Υποκριτική Τέχνη στο Δήμο Μαραθώνος

Η συνεργασία αφορά στην διεξαγωγή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος διεθνούς εμβέλειας, με θέμα: «Σκηνές Μάχης στην Υποκριτική Τέχνη», στην πόλη όπου ο Μιλτιάδης νίκησε τον στρατό των Περσών το 490 π.Χ. καθορίζοντας τη μοίρα του δυτικού πολιτισμού. Η ιστορία κινείται από το παρελθόν προς το μέλλον σε ένα χρονικό συνεχές που συνδέει το 490 π.χ. με την επανάσταση του 1821 μ.χ. και την τοπική ιστορία με την δεύτερη μάχη του Μαραθώνα το 1824 μ.χ. υπό τον οπλαρχηγό Γιάννη Γκούρα.

Μια σειρά καλλιτεχνών με παγκόσμια αναγνώριση στο αντικείμενο των πολεμικών σκηνών και των σκηνών πλήθους, μέσα από διαλόγους, διαλέξεις, εργαστήρια και παραστάσεις, θα εργαστεί για να εκπαιδεύσει επαγγελματίες του θεάτρου και του κινηματογράφου στην παραγωγή και οργάνωση τέτοιων σκηνών. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σε μορφή παράστασης μιας μεγάλου εύρους σκηνής μάχης με αναφορές στην μάχη του Μαραθώνα και σε κινηματογραφική έκδοση (version).

Ο τόπος μας θα συγκεντρώσει τη διεθνή καλλιτεχνική και εκπαιδευτική κοινότητα του θεάτρου, του κινηματογράφου και του χορού και θα προβληθεί παγκοσμίως ως ιστορικός, εκπαιδευτικός, πολιτιστικός προορισμός με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και επιχειρηματικότητα.Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί πιλοτικά από τον προσεχή Ιούλιο και για 4 συνεχή έτη .

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας  « Εν μέσω της πρωτοφανούς επιδημικής κρίσης, οφείλουμε να επενδύσουμε στα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα όπως είναι ο πολιτισμός για την ανάληψη δράσεων εξωστρέφειας που θα αναδείξουν το ισχυρό, παγκόσμιο brand name του Μαραθώνα.» 

Ο εισηγητής του συγκεκριμένου προγράμματος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Ευάγγελος  Κυπαρίσσης αφού ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της επιτροπής που επεξεργάστηκαν και διαμόρφωσαν τους όρους του Συμφώνου Συνεργασίας, όσο και τα μέλη του ΔΣ της Κοινότητας Μαραθώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου που ομόφωνα στήριξαν την πρόταση τόνισε ότι «Πρόκειται για μια καινοτόμα πρόταση που θα δώσει ανάσα στην επιχειρηματικότητα της περιοχής, με απώτερο στόχο την καθιέρωση του Μαραθώνα ως μοναδικού στα παγκόσμια δεδομένα, μόνιμου τόπου έρευνας και καινοτομίας στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.»

Τα μέλη της Επιτροπής που είναι υπεύθυνα για την διεξαγωγή του προγράμματος είναι τα εξής : 

1) Ευάγγελος Κυπαρίσσης (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας) ως πρόεδρος. 

2) Χρήστος Στάμος (Αντιδήμαρχος Δικτύων και Καθημερινότητας ). 

3) Δημήτρης Παπαϊωάννου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού ).

4) Αργύρης Λάσκος (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής – αναπληρωματικό μέλος)

5) Ελένη Ανδρώνη- Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΔΕΠ).

6) Στέλιος Γεραμάνης (Αντιπρόεδρος ΔΣ).

7) Γιώργος Ζούρος ( Δημοτικός Σύμβουλος- Αναπληρωματικό μέλος)

8) Νίκος Ζολοταριώφ (Γενικός Γραμματέας).

9) Άννα Λάμπρου -Σωτήρχου (Διευθύντρια  Οικονομικών Υπηρεσιών). 

Καθήκοντα Γραμματέως της Επιτροπής ασκεί η υπάλληλος Σοφία Βασταρδή.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.