Ενημέρωση πολιτών σε θέματα υγείας και διαχείρισης της πανδημίας στον Δήμο Μαραθώνος

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 18:06
Ενημέρωση πολιτών σε θέματα υγείας και διαχείρισης της πανδημίας στον Δήμο Μαραθώνος
|| || ||

Προς ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας σε θέματα υγείας και διαχείρισης της παρούσας κατάστασης αναφέρουμε τα εξής:

Ο Δήμος σύμφωνα με τα ως τώρα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ ΔΕΝ ανήκει στους επιβαρυμένους Δήμους όσον αφορά στον Covid-19. Αυτό δεν μας εφησυχάζει, συνεχίζουμε όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή και πολίτες να είμαστε υπεύθυνοι και προσεκτικοί όπως και όλο τον τελευταίο χρόνο από την αρχή της πανδημίας.

Η διαχείριση της πανδημίας είναι αρμοδιότητα της Πολιτικής Προστασίας της Κυβέρνησης, με την οποία ο Δήμος μας βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της.

Οποιοδήποτε επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα, είτε σε ιδιωτική είτε σε δημόσια δομή υγείας καταγράφεται επίσημα από τον ΕΟΔΥ. Τα κρούσματα δεν αποκρύπτονται από κανέναν και για κανένα λόγο. Η επίσημη ανακοίνωση των καταγεγραμμένων θετικών κρουσμάτων γίνεται καθημερινά από την Πολιτική Προστασία της Κυβέρνησης, βάσει της οποίας κρίνεται και η επικινδυνότητα κάθε Δήμου ή Νομού.

Απαγορεύεται να αναφέρονται ονομαστικά τα άτομα που νοσούν, καθώς αυτό αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων και τιμωρείται από τον νόμο. 

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να ενεργούμε με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, να τηρούμε τα μέτρα που έχουν οριστεί και να εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής για να κρατήσουμε το Δήμο μας καθαρό. Ήδη προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, όπως άλλωστε κάναμε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, στο Δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης και στο Κέντρο Υγείας, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα σε δημοτικό υπάλληλο και σε γιατρό, αλλά και σε άλλους χώρους όπου κρίναμε απαραίτητο, ενώ άμεσα υποβλήθηκαν όλοι οι υπάλληλοι σε rapid tests.

Αναφέρουμε ότι το Κέντρο Υγείας διοικείται από την Α΄ Υγειονομική Περιφέρεια με τον Δήμο να παρέχει την υποστήριξή του έμπρακτα. Έχουμε συνδράμει με την αγορά και την τοποθέτηση στο προσεχές διάστημα, ISO BOX στον περιβάλλοντα χώρο μετά από αίτημα του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας, όπου θα εξετάζονται οι πολίτες πριν την είσοδό τους στο κτίριο. Έχουμε επίσης προβεί σε βελτιωτικές εργασίες στον εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις μας με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, έχουμε αιτηθεί και αναμένουμε άμεσα τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με επιπλέον υγειονομικό προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Καλούμε τους κατοίκους να συμμετέχουν στην διεξαγωγή των rapid tests για δεύτερη φορά στον Δήμο μας, ενέργεια που έχει προγραμματιστεί πολύ καιρό πριν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Αναφέρουμε ότι το rapid test δεν υστερεί σε αποτελεσματικότητα του μοριακού και αποτελεί μια μέθοδο άμεσης ανίχνευσης του ιού με μεγάλα ποσοστά εγκυρότητας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 ξεκινά για πρώτη φορά η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου στο Γραμματικό το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του Δημοτικού καταστήματος, όπου ειδικευμένος γιατρός θα εξετάζει ασθενείς και θα συνταγογραφεί από τις 10.00 ως τη 13.00 και κάθε Πέμπτη, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 22940- 61200 και 22943-20959.

Η προτροπή της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχίσουμε όλοι να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα και προσοχή. Ο αγώνας είναι μεγάλος. Ας μην εγκαταλείψουμε τώρα τις προσπάθειες.

Προστατεύουμε τον εαυτό και τους γύρω μας. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς.

 

Γεώργιος Ζορμπάς

Ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος σε θέματα Υγείας Δήμου Μαραθώνος

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.