Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Βήμα στο Μέλλον», Νίκος Χατζηγιάννης: Άμεση Ανάγκη Στήριξης των κατοίκων μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών (Δ. Μαραθώνος)

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 09:14
Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Βήμα στο Μέλλον», Νίκος Χατζηγιάννης: Άμεση Ανάγκη Στήριξης των κατοίκων μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών (Δ. Μαραθώνος)
|| || ||

Άμεση Ανάγκη Στήριξης από τον Δήμο των κατοίκων μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών

Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας πλέον τελούν υπό καθεστώς ομηρείας, μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών στην περιοχή μας.
Η Παράταξη ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ εδώ και πολλούς μήνες είχε επισημάνει την παντελή αδιαφορία του Δήμου Μαραθώνος και προσωπικά του Δημάρχου κ. Στέργιου Τσίρκα, ο οποίος διαβεβαίωνε τους κατοίκους του Δήμου μας και ιδίως των πυρόπληκτων περιοχών ότι είχε δήθεν τον "έλεγχο" της κατάστασης.
Τραγικό αποτέλεσμα σήμερα, περιοχές όπως η ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΗ, Ο ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ, το ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ κλπ να χαρακτηρίζονται ως δασικές !!!
Την ύστατη στιγμή η Δημοτική μας Παράταξη ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη του να τεθεί αύριο προ ημερησίας Διατάξεως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα περί παροχής νομικής υποστήριξης από τον Δήμο Μαραθώνα σε όλους τους πληττόμενους συμπολίτες μας.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.
Ως Αντιπολίτευση του Δήμου Μαραθώνος έχουμε και άποψη και γνώση των όσων συμβαίνουν.
Παραθέτουμε αυτούσιο το αίτημά μας και ελπίζουμε αυτή την φορά να εισακουστούμε :
"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Η Δημοτική Παράταξη ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ με μεγάλη ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή μας μετά από την ανάρτηση των δασικών χαρτών με βάση τους οποίους πολλές περιοχές και ολόκληροι οικισμοί έχουν πλέον τεθεί υπό ισόβια "ομηρεία".
Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή και προσωπικώς ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, επέδειξαν μίαν εγκληματική αδιαφορία κατά το στάδιο της κατάρτισης των δασικών χαρτών, με συνέπεια, σήμερα, οικισμοί ακόμη και πυροπλήκτων, όπως ο ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ, η ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΗ και το ΓΕΡΟΤΣΑΚΟΥΛΙ να βρίσκονται αντιμέτωποι με την δασική υπηρεσία. Ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας αγνόησε τον ρόλο του και δεν φρόντισε την υποστήριξη όλων αυτών των οικογενειών που μέχρι πρότινος τούς διαβεβαίωνε ότι δήθεν είχε την κατάσταση "υπό έλεγχο".
Σε αυτήν την συγκυρία, έχουμε όλοι ελάχιστη υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την δασική νομοθεσία αρωγοί έμπρακτα.
Για τον λόγο αυτό και επειδή οι εξελίξεις "τρέχουν" και παρίσταται κατεπείγουσα ανάγκη για συγκροτημένη νομική παρακολούθηση και υποστήριξη των κατοίκων αυτών των περιοχών, η Δημοτική Παράταξη ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ζητά να τεθεί προ ημερησίας Διατάξεως στην Συνεδρίαση 5/2021 της 8ης Απριλίου 2021,
 
Θέμα με τίτλο :
 
"ΠΑΡΟΧΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ"
 
Ζητάμε την ψήφιση του θέματος ως κατεπείγοντος και την άμεση δρομολόγηση των ενεργειών που χρειάζονται ώστε να επιλεγεί Δικηγορικό Γραφείο εξειδικευμένο σε θέματα δασικής νομοθεσίας που θα μάς υποδείξουν οι κατά τόπους Σύλλογοι, την αμοιβή του οποίου θα επωμιστεί ο Δήμος Μαραθώνος."
 
Μετά τιμής,
Μαραθώνας, 7-4-2021
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Επ. Δημοτικής Παράταξης
ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.