Συντονισμός δράσεων αντιπυρικής περιόδου 2021

Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 21:13
Συντονισμός δράσεων αντιπυρικής περιόδου 2021
|| || ||

Μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού Ευάγγελου Κυπαρίσση, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Μαίου 2021 στις 12:00 συνάντηση εργασίας, με θέμα το συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου και των εθελοντικών Ομάδων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς από την 1η Μαΐου διανύουμε την αντιπυρική περίοδο του 2021.

Η συνάντηση έγινε στον εξωτερικό χώρο του αναψυκτηρίου του Αθλητικού & Πολιτιστικού Πάρκου, στον οποίο τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα αποφυγής διάδοσης της πανδημίας (όχι πάνω από 6 άτομα ανά τραπέζι).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Αργύρης Λάσκος και Βασίλης Τσακιριάννης, διευθυντές, προϊστάμενοι και προσωπικό των εμπλεκόμενων δημοτικών υπηρεσιών, εκπρόσωποι των Κοινοτήτων και οι επικεφαλής όλων των ενταγμένων εθελοντικών ομάδων στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαραθώνος (ΠΥ.Σ.ΕΘ, Σ.Ε.Δ.Μ, Έφιππο Σώμα, ταχύπλοα)

Τα θέματα που συζητήθηκαν φορούσαν την αντιμετώπιση των περιστατικών πυρκαγιάς και συγκεκριμένα:

1.     Τις άμεσες ενέργειες ενημέρωσης της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος. Κύρια προτεραιότητα η αναφορά κάθε περιστατικού στο 199 με όσο το δυνατόν πληρέστερη περιγραφή (ονομασία περιοχής, είδος καιόμενης βλάστησης, μορφολογία εδάφους, κατάσταση ανέμου, ένταση φαινομένου, ενδεχόμενο απειλής κατοικημένης περιοχής, οδικές προσβάσεις, κλπ).

2.     Την ετοιμότητα και κλιμάκωση της κινητοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών στην υποστήριξη των επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με το ισχύον σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» που συνέταξε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Καθημερινά θα βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα η πρόσφατα αποκτηθείσα από το Δήμο υδροφόρα 10 τόνων με κανόνι και ένα JSB ανά κοινότητα. Διάθεση και άλλων μέσων και προσωπικού (χωματουργικών, λεωφορείων) εφόσον απαιτηθεί από την Πυροσβεστική.

3.     Τις ανάγκες συντήρησης των μέσων και παροχής εξοπλισμού στις εθελοντικές ομάδες των πυροσβεστικών σταθμών Σ.Ε.Δ.Μ. και ΠΥ.Σ.ΕΘ.

4.     Την στελέχωση των πυροφυλακίων.

5.     Την πραγματοποίηση στο αμέσως προσεχές διάστημα ασκήσεως επί χάρτη σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον ακόλουθο προγραμματισμό και διεξαγωγή πραγματικών ασκήσεων σε διάφορες περιοχές του Δήμου Μαραθώνος.

6.     Οδηγίες ορθής χρήσης ασύρματου δικτύου

Η συνάντηση έκλεισε με την πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων ότι συνέβαλλε σημαντικά στην ενίσχυση της επίτευξης του βέλτιστου συντονισμού των εμπλεκομένων δυνάμεων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας, ώστε με την απαιτούμενη ατομική και συλλογική ευθύνη να διατηρήσουμε τον παράγοντα ασφαλείας της ζωής, της περιουσίας και του ανεκτίμητου περιβάλλοντος σε υψηλά επίπεδα, ΚΑΘΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !!!

Ευάγγελος Δ. Κυπαρίσσης 

Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.