Σύμφωνο Συνεργασίας Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου -- Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 17:20
Σύμφωνο Συνεργασίας Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου -- Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας
|| || ||

Σύμφωνο Συνεργασίας Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου -- Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Μαραθώνος κος Στέργιος Τσίρκας και ο Πρόεδρος της ΕθΝ.Ο.Α κος Γιώργος Αλικάκος.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Μαραθώνος: Ο σκοπός αυτού του συμφώνου είναι να εδραιώσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών, με την θέσπιση ειδικών κατευθυντήριων γραμμών, όσον αφορά τη συνεισφορά τους στον κοινό σκοπό προώθησης του αθλητισμού και των αρχών του Ολυμπιακού Κινήματος.
Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα με κύριο στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελληνική Επικράτεια, την καλλιέργεια και την εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, τη μεταλαμπάδευση στη νεολαία των αρχών του φίλαθλου πνεύματος, των παραδόσεων του αθλητισμού και του Fair Play.
Το Μουσείο Μαραθωνίου απεύθυνε πρόταση συνεργασίας στην ΕΘΝ.Ο.Α έχοντας θέσει ως προτεραιότητα όχι απλά να καταγράψει την ιστορία του αγωνίσματος και των αθλητών αλλά να διατηρήσει ζωντανές τις αξίες και τους συμβολισμούς μεταλαμπαδεύοντάς τες στους νέους με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό που καλλιεργεί τις δεξιότητες και συμπληρώνει τον εκπαιδευτικό ρόλο του σχολείου .
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της νέας Μουσειολογικής Μελέτης για το Μουσείο Μαραθωνίου από τον Αρχιτέκτονα – Μουσειολόγο κο Κωνσταντίνο Μπούρα. Σύμφωνα με την μελέτη προτείνετε η δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου όπου κυριαρχούν οι αρχές τις βιωματικής προσέγγισης , της « ψυχαγωγικής εκπαίδευσης » και της ανανεωσιμότητας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Αργύρης Λάσκος, Δημήτρης Παπαϊωάννου . Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Μακρής , Νίκος Καραγιάννης, Στέλιος Γεραμάνης , Βασίλης Αλικιώτης. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνος κος Κώστας Λάσκος.
Η Ολυμπιονίκης της Πάλης, μέλος της ΕθΝ.Ο.Α κα Βούλα Ζυγούρη . Η κα Ζυγούρη εκπροσώπησε και την Ομοσπονδία Μεικτών Πολεμικών Τεχνών. Ο κος Γιάννης Φάκας , Διεθνής Πετοσφαιριστής. Η κα Άννα Στρούμπου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών και Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας. Η κα Ζωζώ Χριστοδούλου, Πρώτη Γυναίκα Μαραθωνοδρόμος. Η Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου και Τριάθλου κα Ντενίζ Δημάκη. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στην Πάλη,κος Μιχάλης Ντάκος.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων «Τελμησσός »,κος Βλάσης Καραβασίλης. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών κος Δημήτρης Βασιλείου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων κος Γιάννης Αρκάς. Εκπρόσωπος του Επιμορφωτικού Συλλόγου, κος Δημήτρης Αποστολάτος. Οι κ.κ. Σοφία Δημέλη και Γεωργία Χρυσικοπούλου,Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων από το 1ο Δημοτικό Μαραθώνα. Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης, κος Άγγελος Καλογερόπουλος. Η Διευθύντρια του ειδικού σχολείου Παμμακάριστου κα Ξηθάλη. Η κα Μανουσιάδου από το Λύκειο Μαραθώνα, η κα Χαριτίνη Τριγάζη από το Γυμνάσιο Μαραθώνα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.