Θαύμα σε εκκλησία στην Κερατέα: Άνοιξε τα μάτια του και μίλησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 15:02
Θαύμα σε εκκλησία στην Κερατέα: Άνοιξε τα μάτια του και μίλησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ Θαύμα σε εκκλησία στην Κερατέα: Άνοιξε τα μάτια του και μίλησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ
||| ||| |||

Ανατριχίλα προκαλεί εν μέσω Σαρακοστής, και ενώ οδεύουμε προς το Άγιο Πάσχα, μια σειρά ανεξήγητων περιστατικών τα οποία συνδέονται με την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και έχουν γίνει αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των πιστών που επισκέπτονται το εκκλησάκι του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου στην Κερατέα.

Αυτές τις ημέρες στη μικρή προσωπογραφία, που είναι αντίγραφο αυτής του Μανταμάδου και τοποθετείται μπροστά από την αγιογραφία του Ταξιάρχη του Λαυριώτη, όπως είναι γνωστή στο παρεκκλήσι, έχει αποτυπωθεί η μορφή του Αρχαγγέλου με ανοιχτά μάτια προκαλώντας έκπληξη στους πιστούς. Πρόκειται, δηλαδή, για κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει συχνά στη θαυματουργή και άγια εικόνα του Αρχαγγέλου Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου, χωρίς να υπάρχει προφανής και ορθολογική εξήγηση.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ο Αρχάγγελος εμφανίζεται και «μας υποδεικνύει πού να βάλουμε τα πράγματά του»! Το μικρό αντίγραφο της εικόνας του Μανταμάδου και ένα ξίφος προσφέρθηκαν στους υπευθύνους του μικρού ναού του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου πριν από λίγους μήνες, ως ανάθημα από μέλη μιας οικογένειας που υποστηρίζουν ότι εμφανίστηκε μπροστά τους ο Αρχάγγελος, ενώ του προσεύχονταν και τους ζήτησε να πάνε εκεί «τα πράγματά του».

Η εκκλησία του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου, που βρίσκεται στο 8ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Λαυρίου – Κερατέας, άρχισε να λειτουργεί πριν από 15 χρόνια ως παρεκκλήσι σε ιδιωτικό χώρο, ενώ το 2015 θεμελιώθηκε ο ναός σε διπλανό οικόπεδο. Τα περισσότερα Σάββατα τελείται θεία λειτουργία και πολλοί πιστοί προσέρχονται με την πεποίθηση ότι έχουν βιώσει ένα προσωπικό θαύμα, προσευχόμενοι στον Άγιο Απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών, πλήθος τάματα έχουν εκπληρωθεί έπειτα από την επίκληση του Απόστολου Ιούδα του Θαδδαίου και προσευχή στην αγιότητά του. Γυναίκες υποστηρίζουν ότι έμειναν έγκυοι ή ξεπέρασαν προβλήματα κατά την κύηση, άλλοι πιστεύουν ότι βρήκαν γιατριά από σοβαρή ασθένεια, αναφέρεται στο espressonews.gr

Αντίστοιχες μαρτυρίες υπάρχουν και για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ από πιστούς, που λένε ότι εκπληρώθηκε το τάμα τους έπειτα από προσευχή και επίκληση, και δεν παραλείπουν να εκφράζουν στη συνέχεια την ευγνωμοσύνη τους προσκυνώντας την εικόνα του.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.