Δήμος Ωρωπού: «Η τιμή τη μνήμης και του έργου των Αγίων Αναργύρων...»

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 09:23
Κατηγορία Δήμος Ωρωπού
Δήμος Ωρωπού: «Η τιμή τη μνήμης και του έργου των Αγίων Αναργύρων...»
|| || ||

Εν μέσω της πανδημίας η τιμή τη μνήμης και του έργου των Αγίων Αναργύρων από την ομώνυμη εκκλησία στο Χαλκούτσι είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του Δήμου:
Ο γιορτινός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη καθώς και περιφορά της ιερής εικόνας παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολλών πιστών.
Οι Κοσμάς και Δαμιανός ήσαν γιατροί και μαρτύρησαν στην Ρώμη καθώς δολοφονήθηκαν από το δάσκαλό τους στην Ιατρική και η μνήμη τους εορτάζεται την 1η Ιουλίου. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί Άγιοι που ονομάζονται Ανάργυροι. Είναι και αρκετοί άλλοι, όπως οι Κύρος και Ιωάννης, Σαμψών και Διομήδης, Μώκιος και Ανίκητος, Θαλλελαίος και Τρύφων κ.λ.π. που επίσης δοξάζονται για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως για την ιατρικές τους υπηρεσίες.
Στο εορταστικό μήνυμα του ο Γιώργος Γιασημάκης είπε: "Το μήνυμα των Αγίων Αναργύρων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι ανιδιοτελείς ιατρικές υπηρεσίες και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι αγαθά απαραίτητα για την κοινωνία που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και όλοι με την αλληλοϋποστήριξη θα ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα".

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.