Δήμος Ωρωπού: Ξεκίνησε επιχείρηση καθαρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου

Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 10:06
Κατηγορία Δήμος Ωρωπού
Δήμος Ωρωπού: Ξεκίνησε επιχείρηση καθαρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου
|| || ||

Η μεγάλη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ωρωπού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και οι οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία έφεραν αποτέλεσμα.

Μετά από δύο συνεδριάσεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και δύο τηλεσυνεδριάσεις παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και αποστολής εγγράφων και μελετών του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου και ξεκίνησε άμεσα την υλοποίηση της μελέτης καθαρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας.
 
Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα που προβλέπει καθαρισμούς δρόμων και κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία ζωνών αντιπυρικής προστασίας εντός της Ιπποκράτειου Πολιτείας αλλά και περιμετρικά του οικισμού.
 
Από το πρωί της Τετάρτης 12 Μαΐου συνεργεία εργολάβων που έχουν μισθωθεί αποκλειστικά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκίνησαν τις εργασίες τους από την περιοχή της Αγίας Τριάδας.
 
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού Γιάννης Δήμας επέβλεψαν την έναρξη των εργασιών καθαρισμού δρόμων και περασμάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
 
«Η επιμονή και η προσήλωση στην επίτευξη ενός μεγάλου και σημαντικού στόχου έφερε αποτέλεσμα. Είμαστε ικανοποιημένοι διότι με τις κατάλληλες ενέργειες μας και την υπεύθυνη ενημέρωση που παρείχαμε στους κ.κ.Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά ξεκίνησε άμεσα η υλοποίηση της μελέτης καθαρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας.
Θα καθαριστεί όλο το οδικό δίκτυο της Ιπποκράτειου συνολικού μήκους 96 χιλιομέτρων. Έχουν ξεκινήσει πολλά συνεργεία και οι εργασίες θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Από την περασμένη Δευτέρα κάποιες περιοχές του Δήμου μας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες καθαρισμού για το καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο η Ιπποκράτειος Πολιτεία είναι ακόμα ο Κάλαμος, ο Αυλώνας, η Δροσοπηγή, είναι η Μαλακάσα και άλλα μέρη που θα γίνουν παρόμοιες εργασίες», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.