Δήμος Παιανίας: Οι 13 προτάσεις που υπέβαλε η δημοτική αρχή στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 08:13
Κατηγορία Δήμος Παιανίας
Δήμος Παιανίας: Οι 13 προτάσεις που υπέβαλε η δημοτική αρχή στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
|| || ||

Το όραμα του Ισίδωρου Μάδη για τον Δήμο Παιανίας αποκαλύπτουν , όσες δηλαδή και οι προσκλήσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου του Δήμου Παιανίας: Έργα υποδομών, καθημερινότητας, αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, περιβαλλοντικού χαρακτήρα κ.ά. συνθέτουν τη νέα πραγματικότητα που ο δήμαρχος επιθυμεί  για την Παιανία και τα Γλυκά Νερά. Με την χρηματοδότηση των 13 αυτών έργων ο Δήμος Παιανίας ανακτά το χαμένο έδαφος αλλά το κυριότερο θέτει στέρεες βάσεις για τις προκλήσεις του μέλλοντος.  Όπως προκύπτει από τον κατάλογο των προτάσεων, με την ολοκλήρωση των έργων θα προκύψει ένας πράσινος και ψηφιακά αναβαθμισμένος δήμος.

«Καταθέσαμε συνολικά 13 προτάσεις και στο σύνολό τους αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και τον εκσυγχρονισμό του δήμου μας ο οποίος δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Επέλεξα να ρίξω το βάρος σε έργα υποδομών όπως σχολεία αλλά και στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων που όσο παράξενο και αν φαντάζει σε κάποιους, ο Δήμος Παιανίας δεν διαθέτει. Μεταξύ άλλων καταθέσαμε προτάσεις για νέο σχολείο, δημοτική συγκοινωνία, ψηφιοποίηση αλλά και τη δημιουργία ενός πλήρους οδηγού προβολής της περιοχής μας με έμφαση στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Παιανίας να καλύψει το χαμένο έδαφος και να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Συμπλήρωσε πως «κάθε έργο έχει την δική του σημασία για τον Δήμο Παιανίας. Το νέο σχολείο, το 5ο Δημοτικό Σχολείο είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η δημοτική  συγκοινωνία θα διευκολύνει στις μετακινήσεις των δημοτών περιορίζοντας μάλιστα και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας και τα οχήματα είναι ηλεκτροκίνητα. Η ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση παραρεματίου περιοχής του ρέματος Επισκοπής Δήμου Παιανίας με την δημιουργία ενός πάρκου πολλαπλών δραστηριοτήτων φέρνει την περιοχή στο προσκήνιο αναβαθμίζοντάς την. Επιπλέον υπάρχουν έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί».

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση των δύο πολιτιστικών κέντρων, ενός στην Παιανίας και ενός ακόμα στα Γλυκά Νερά με στόχο να καλύψουν το κενό που υπάρχει σε δημοτικούς χώρους πολλαπλών χρήσεων και μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για την ευρύτερη περιοχή, φιλοξενώντας πολιτιστικές δράσεις. Πρόκειται για δύο κτίρια πλέον των 2000 τ.μ. έκαστο με αίθουσα αμφιθεάτρου, βιβλιοθήκη και αναγνωστήριο αλλά και μικρότερες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.

Οι 13 προτάσεις του Δήμου Παιανίας

 1. Προμήθεια Συστημάτων Τηλεμετρίας Δικτύου Ύδρευσης και Ελέγχου Καταναλώσεων Δήμου Παιανίας
 2. Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης και Εξοικονόμηση Ενέργειας Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Παιανίας
 3. Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης /  Προμήθεια απορριματοφόρου οχήματος με γερανό ανύψωσης για την ενίσχυση προγράμματος ΔσΠ / Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.
 4. Ανάπτυξη της υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία Δήμου Παιανίας
 5. Έργο ανάπλασης παραρεματίου περιοχής του ρέματος Επισκοπής Δήμου Παιανίας /Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αστικής ανάπλασης  παραρεματίου περιοχής του ρέματος Επισκοπής Δήμου Παιανίας /Δράσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης.
 6. Ανέγερση 6θέσιου σχολείου για τις ανάγκες του 5ου Δημοτικού Παιανίας / Προμήθεια εξοπλισμού 5ου Δημοτικού Σχολείου Παιανίας
 7. Ψηφιακή ΥΔΟΜ. Ψηφιακή Διαχείριση Αρχείου ΥΔΟΜ και ΟΠΣ – Πολεοδομικών Αδειών. Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους Πολίτες / Ολοκληρωμένες & Απομακρυσμένες Ψηφιακές Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης και Αμφίδρομης Ενημέρωσης - Επικοινωνίας Δημότη και Επιχειρήσεων “e-paiania”
 8. Επιτήρηση εγκαταστάσεων ευθύνης του Δήμου Παιανίας με ηλεκτρονικά μέσα/Συστήματα Έξυπνης Διάβασης Πεζών (7 Διαβάσεις) /ΠΑΙΑΝΙΑ: Ένας Τουριστικός Προορισμός στην Ανατολική Αττική/Σύστημα Ευφυούς Απομακρυσμένης Συνεργασίας (I.R.C.S)
 9. Ωρίμανση έργου κατασκευής Πολιτιστικού Κέντρου  στο ΟΤ 48, στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας του Δήμου Παιανίας / Ωρίμανση έργου κατασκευής Πολιτιστικού Κέντρου  στο ΟΤ 48, στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας
 10. Συντήρηση και επισκευή αθλητικού χώρου επί της οδού Αττικής του Δήμου Παιανίας (Αρ. Μελ. 3/2021)/Συντήρηση και επισκευή του 1ου Δημοτικού Παιανίας και του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Γλυκών Νερών του Δήμου Παιανίας (Αρ. Μελ. 4/2021) 
 11. Προμήθεια Οχημάτων και Φορτιστών στο Δήμο Παιανίας (Προμήθεια Εξοπλισμού)/Έργα σύνδεσης, μεταφοράς, αποκατάστασης δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας στο Δήμο Παιανίας» (ΟΚΩ)
 12. Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών του Δήμου Παιανίας
 13. Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών και Δράσεων για την ανάδειξη της Συνεισφοράς των Μεσογειτών στον Απελευθερωτικό Αγώνα

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.