Δήμος Παλλήνης: Βράβευση σχολικών μαραθωνίων ανακύκλωσης

||

Ο Δήμος Παλλήνης με αφορμή την ολοκλήρωση του Σχολικού μαραθωνίου «Πάμε Ανακύκλωση» και της εικαστικής δράση «Followgreen Action 3» για το σχολικό έτος 2019-2020, συγχαίρει την προσπάθεια και την ενεργό συμμετοχή όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το Φθινόπωρο και εφόσον οι συνθήκες είναι κατάλληλες θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης για τα σχολεία που διακρίθηκαν στις σχολικές δράσεις, όπου θα παραλάβουν τον έπαινο και ένα χρηστικό δώρο για τη σχολική τους μονάδα, αλλά και ένα συμβολικό δέντρο για να φυτέψουν στο προαύλιο του σχολείου τους.

Δειτε τα αποτελεσματα της προσπαθειας στο βιντεακι που ακολουθει και στα συννημενα εγγραφα.

Φέτος, παρά τις ειδικές συνθήκες που κληθήκαν ιδιαίτερα οι μαθητές να αντιμετωπίσουν κατάφεραν, για 4η συνεχή χρονιά,

Με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» κατάφεραν να συλλέξουν μία άκρως ικανοποιητική ποσότητα σχεδόν 20 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών, όπως:

· 10.500 κιλά χαρτί,

· 1.950 κιλά πλαστικό,

· 900 κιλά καπάκια,

· 250 κιλά αλουμίνιο,

· 173 κιλά μπαταρίες,

· 450 κιλά τηγανέλαιο,

· και 4.700 κιλά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Επιπλέον, στην εικαστική δράση «Followgreen Action 3» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Food SHIFT 2030,

Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων φιλοτέχνησαν 12 αξιόλογα βίντεο-animation για την πρόληψη και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, αφού ενημερώθηκαν για τη διαδικασία.

Οι περιβαλλοντικες δρασεις υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Παλλήνης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, υπό την αιγίδα των Διεύθυνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Tις σχολικές δράσεις υποστήριξαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης, ο Ειδικός Διαβαθμικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής (ΕΔΣΝΑ), η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας», η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) η ΑΦΗΣ και οι εταιρίες free Recycle, oil4life, watt.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 2019-2020.pdf

ΔΤ-Παμε Ανακυκλωση-και fga3 (Προληψη σπαταλης τροφιμων).pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *