Εισαγγελική παραγγελία από τη δημοτική παράταξη «ΕΜΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» για δαπάνη σχολικών μονάδων

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 10:11
Κατηγορία Δήμος Παλλήνης
Εισαγγελική παραγγελία από τη δημοτική παράταξη «ΕΜΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» για δαπάνη σχολικών μονάδων
|| || ||

Εισαγγελική παραγγελία από τη δημοτική παράταξη «ΕΜΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» πρός τον δήμο Παλλήνης για τις δαπάνες σε σχολικές μονάδες. Από τον Ιούνιο έχει ζητηθεί η κατάθεση των στοιχείων των δαπανών.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης «ΕΜΕΙΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Στο ύστατο μέτρο να ζητήσει με εισαγγελική παραγγελία να τις δοθούν απολογιστικά στοιχεία για τις δαπάνες ανά σχολική μονάδα, κατέφυγε η δημοτική παράταξη «Εμείς, η πόλη μας».

Παρότι από τις 12 Ιουνίου 2020, με ηλεκτρονικό μήνυμα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Ειρήνη Κουνενάκη αιτήθηκε την κατάθεση των στοιχείων των δαπανών ανά σχολική μονάδα από τους προέδρους των σχολικών επιτροπών, η δημοτική αρχή κώφευσε, αν και είχε υποχρέωση να το πράξει.

Σημειώνεται ότι στις 7/2/2020 – συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής- η εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Εμείς, η Πόλη μας», Ειρήνη Κουνενάκη, ζήτησε από τον προεδρεύοντα δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο να γνωστοποιηθούν οι δαπάνες ανά σχολική μονάδα. Δυστυχώς τα στοιχεία δεν γνωστοποιήθηκαν. Λίγους μήνες μετά αιτήθηκε εκ νέου να της δοθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς έχει έννομο συμφέρον, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο αίτημα έχουν υποβάλλει και οι σύλλογοι γονέων, ενώ έως τώρα δεν έχει συγκροτηθεί η δημοτική επιτροπή παιδείας, όπως προβλέπεται και από τον νόμο.

Η δημοτική παράταξη «Εμείς, η πόλη μας» θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στην λειτουργία του δήμου Παλλήνης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να έχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση και πληροφόρηση.

Και το δικαίωμα αυτό δεν το εκχωρούμε σε κανέναν.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.