Άμεση ολοκλήρωση της Δομής Υγείας ζητά ο Δήμος Παλλήνης

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 14:21
Κατηγορία Δήμος Παλλήνης
Ετικέτες
Άμεση ολοκλήρωση της Δομής Υγείας ζητά ο Δήμος Παλλήνης
|| || ||

Την υλοποίηση του πάγιου και διαχρονικού αιτήματος ίδρυσης Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας στον χώρο των Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ, ζητά εκ νέου ο Δήμος Παλλήνης, όπως αναφέρει δελτίο τύπου.

Και συνεχίζει: "Προς την κατεύθυνση αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε στις 10 Απριλίου 2020, μετά από αίτηση έντεκα Δημοτικών Συμβούλων, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου, για:

α) την άμεση προώθηση, από το Υπουργείο Υγείας, της δημιουργίας και λειτουργίας Δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο Παλλήνης και συγκεκριμένα στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών ΙΙΙ.

β) την παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης της απόφασης παραχώρησης από τον Ο.Α.Ε.Δ., (στον οποίο ανήκει ο χώρος που έχει επιλεγεί) καθώς και την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

γ) την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Παλλήνης για κάθε σχετική ενέργεια στο πλαίσιο επιτέλεσης των ανωτέρω στόχων

Στην τελική απόφαση ενσωματώθηκε και πρόταση της μειοψηφίας για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται, ότι η ίδρυση Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας στον Δήμο Παλλήνης, αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Δήμου μας και προς αυτή την κατεύθυνση, η δημοτική Αρχή υλοποιεί ενέργειες από το 2017και έχει ήδη ολοκληρώσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της.

Ο προτεινόμενος χώρος είναι υπαρκτός, κατάλληλος και ήδη εξοπλισμένος, στις Εργατικές Κατοικίες Λαμπράκη. Αυτό που απομένει είναι η έκδοση απόφασης του Ο.Α.Ε.Δ. για την παραχώρηση του χώρου και οι υπογραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων από τους Υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

Η ανάγκη ίδρυσης της Δομής Πρωτοβάθμιας Υγείας στον Δήμο Παλλήνης αναδεικνύεται ιδιαίτερα εν’ όψει της πανδημίας την οποία διανύουμε ενώ αποκτά μείζονα σημασία για την μετά την επιδημία, εποχή.

Με βάση και τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, διαφαίνεται η βούληση της Κεντρικής Διοίκησης να υλοποιήσει επιτέλους το δίκαιο αίτημα όλων των δημοτών της Παλλήνης που στερούνται τις υπηρεσίες Υγείας που τους αξίζουν.

O Δήμος Παλλήνης θα παραμείνει σταθερά προσηλωμένος στην διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα.

Από το Γραφείο Τύπου"

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.