Οριστική λύση για τους άστεγους πυρόπληκτους από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου

Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 13:51
Οριστική λύση για τους άστεγους πυρόπληκτους από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου
|| || ||

Με την καθοριστική συνδρομή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ο οποίος παραχωρεί έκταση εντός των διοικητικών του ορίων, ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση των άστεγων πυρόπληκτων οικογενειών από την καταστροφική πυρκαγιά του 2018.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Ραφήνας  - Πικερμίου:
 
Το θέμα συζητήθηκε σε σημερινή (Δευτέρα 19/7/2021) τηλεδιάσκεψη του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και αφορά ένα ανεξάρτητο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο έκτασης περίπου 18 στρεμμάτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, ο οποίος έδωσε λύση στο πρόβλημα με τις χρήσεις γης ή δεσμεύσεις που προκύπτουν από αποστάσεις από ρέματα.
 
Ειδικότερα ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ολοκλήρωσε τη μελέτη οριοθέτησης του ρέματος Νταού Πεντέλης ή Αγίας Παρασκευής στα σύνορα του οικισμού Πευκώνα με τον οικισμό Διασταύρωση πίσω από την εκκλησία της Αναλήψεως και έτσι ολόκληρη η περιοχή του Πευκώνα εντάσσεται σε πολεοδομικό σχέδιο μετά από 25 χρόνια προσπάθειών.
 
Η περιοχή Μακεδονομάχοι εντάσσεται με συντελεστή 0,5, όπου εκεί υπάρχει και το ειδικό ρυμοτομικό για τη στέγαση των πυρόπληκτων. Το τμήμα στο Κόκκινο Λιμανάκι το οποίο στο παρελθόν είχε εξαιρεθεί και λύθηκε το θέμα με το δασικό χαρακτήρα της γύρω περιοχής και τέλος η περιοχή στο Μάτι.
 
Το τοπικό ρυμοτομικό για την αποκατάσταση των άστεγων πυρόπληκτων, αφορά 80 κατοικίες οι οποίες θα κατασκευαστούν με δωρεά περίπου 12 εκατ. ευρώ από την κυπριακή δημοκρατία.
 
Το 50% της έκτασης των 18 στρεμμάτων θα προκύψει από προσφορά του Δήμου από κληροτεμάχια που έχει στην ιδιοκτησία του και τα οποία μετά από συντονισμένες ενέργειες εντάχθηκαν στο σχέδιο ενώ η υπόλοιπη έκταση θα προκύψει από εισφορά σε γη ιδιοκτησιών που επίσης εντάχθηκαν στο σχέδιο.
 
 

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.