Γ. Δαβερώνης: Υπάρχει πρόβλημα με τα καταστήματα εστίασης

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 10:05
Γ. Δαβερώνης: Υπάρχει πρόβλημα με τα καταστήματα εστίασης
|| || ||

Ο Γιάννης Δαβερώνης, πρόεδρος των εστιατόρων Αττικής, μίλησε το πρωί στον Θέμα 104,6 για την κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση.

Ο πρόεδρος των εστιατόρων και συναφών Αττικής είπε μεταξύ άλλων ότι:

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλο πρόβλημα με τα καταστήμα τα εστίασης που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Όσα μαγαζιά έχουν κάποιο χώρο για να βάλουν τραπέζια έχει καλώς, όσα δεν έχουν και είναι μικρά το οικονομικό τους πρόβλημα είναι μεγάλο. Υπάρχουν καταστήματα τα οποία δεν έχουν ανοίξει καθόλου και περίμεναν τη νέα σεζόν για να δούνε τι θα γίνει.

Όσοι έχουν καταστήματα εστίασης στο παραλιακό μέτωπο είναι πιο τυχεροί. Μπορεί καθημερινά να μην γίνονται οι τζίροι οι περσυνοί, αλλά το Σαββατοκύριακο η κίνηση είναι καλή.

Επίσης είπε ότι υπάρχουν και καταστήματα που ανοίγουν από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή και ότι σε λίγο θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα ανεργίας. Γιατί κάποιος που έχει 15 υπαλλήλους δεν μππορεί να τους κρατήσει όλους αν ανοίγει μόνο 3-4 ημέρες την εβδομάδα...

Τόνισε ακόμα ο πρόεδρος ότι το «σαράκι» της προκαταβολής φόρου ( που υπάρχει μόνο στη χώρα μας) είναι ένας «βραχνάς» όλων των επαγγελματιών.
Μας λένε να πληρώσουμε προκαταβολή φόρου, αυτό δεν υπάρχει πουθενά. Ποιός φόρος και ποια προκαταβολή και ποιες εισπράξεις...

Είπε επίσης ότι ο κλάδος της εστίασης τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας αλλά, το μέλλον είναι αβέβαιο... Ο πολίτης καταναλωτής βγαίνει μόνο τα Σαββατοκύριακα έξω και, όπως πάει η κατάσταση με τον κορωνοιό φοβάμαι μήπως ο κόσμος τρομάξει και θα έχουμε τα «καλά» της καραντίνας, που πέρνανε όλοι ένα σουβλάκι και ένα αναψυκτικό στο χέρι και έκαναν βόλτες...»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.