Διαμάχη για τα απορρίμματα στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 11:47
Διαμάχη για τα απορρίμματα στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου
|| || ||

Διαμάχη για τα απορρίμματα ξέσπασε στον δήμο σχετικά με μια ανακοίνωση - καταγγελία της παράταξης «Δημοτική αλλαγή», όπως ήταν φυσικό ο δήμαρχος απάντησε.

Το ιστορικό

Όλα άρχισαν όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου «Δημοτική αλλαγή» έστειλαν την καταγγελία:

«Τη στιγμή που μιλάμε για ανακύκλωση στο δήμο μας και κάνουμε φιέστες με κέντρα ανακύκλωσης το απορριμματοφόρο που μαζεύει τους κάδους με τα σύμμεικτα απορρίμματα σήμερα το μεσημέρι στην οδό Σαπάρη στην Ραφήνα μάζευε κάδο της ανακύκλωσης.»

Τη σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου δήλωσε ότι:

Στο συγκεκριμένο κάδο ανακύκλωσης είχαν απορριφθεί από πολίτες υλικά μη ανακυκλώσιμα και μπάζα, που καθιστούσαν ανέφικτη την ανακύκλωση των υπολοίπων εναποτεθιμένων υλικών.

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι είναι πρωτοπόρος στην διαδικασία ανακύκλωσης και έχει ήδη καταγραφεί το 2019, 5ος ανάμεσα στους 66 δήμους της Αττικής με ποσοστά ανακύκλωσης που αγγίζουν περίπου το 17% των παραγομένων αποβλήτων.

Πάρα τις μικροπολιτικές σειρήνες όλων αυτών που διετέλεσαν σε ανάλογες θέσεις στην υπηρεσία καθαριότητας – όπως ο κ. Κάρλος- και κατέγραψαν στην αυτό διοικητική ιστορία το απόλυτο μηδέν στον τομέα τους και σήμερα φιλοδοξούν να κάνουν τον άμεμπτο κριτή αυτών που νυχθημερόν – ακόμα και σε δύσκολους καιρούς εν μέσω πανδημίας- εμείς στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου υπερβάλλουμε εαυτόν.

Ευχαριστώ την υπηρεσία καθαριότητας για τον καθημερινό αγώνα που δίνει για μια καθαρότερη πόλη. Τους όψιμους επικριτές και συνάμα θεατές στα αυτοδιοικητικά προβλήματα τους παραδίδω στην κρίση των πολιτών.

Απο τη μεριά του ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Δημήτρης Κατσουλάκης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας στο oncamera:

«Κάθε δευτέρα με το πέρας της λαϊκής, πάντα περνάει το απορριμματοφόρο του Δήμου για να συλλέξει τα σκουπίδια. Όταν κοίταξαν οι υπάλληλοι της καθαριότητας μέσα στον κάδο, είδανε ότι υπήρχαν ακαθαρσίες απο τους αλλοδαπούς, μπάζα και όχι σκουπίδια ανακύκλωσης. Έτσι, προκειμένου να προστατευτούν οι κάτοικοι της περιοχής και να διασφαλιστεί η υγεία τους, οι υπάλληλοι άδειασαν τον κάδο στο απορριμματοφόρο, μιας και όπως είπα πιο πάνω δεν υπήρχαν μέσα υλικά και σκουπίδια ανακύκλωσης.»

Δήλωση έκανε και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος:

«Οι καταγγελίες είναι ευσπρόσδεκτες, καθώς συμβάλλουν σε μία καλύτερη δημοτική διοίκηση. Προυπόθεση όμως είναι να βασίζονται σε αντικειμενικά γεγονότα χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που δημιουργούνται στην υπηρεσία καθαριότητας, όταν συμπολίτες μας χρησιμοποιούν τους μπλέ κάδους για να ρίχνουν απορρίματα μη ανακυκλώσιμα, θέλω να υπογραμίσω για άλλη μια φορά τη σημασία της σωστής ανακύκλωσης».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.