Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Άρχισε το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 10:08
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Άρχισε το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων
|| || ||

Άρχισε το πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου.

Η εφαρμογή του προγράμματος συλλογής οικιακών και ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνει με χορηγία της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ και θα αφορά αρχικά περίπου 200 νοικοκυριά.

Τα στοιχεία διαχείρισης των απορριμμάτων των νοικοκυριών αυτών, θα χρησιμοποιηθούν ως δεδομένα για την εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος στο σύνολο των νοικοκυριών στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Για τη συναίνεση ένταξης στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, απαιτείται η υπογραφή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και ακολούθως στα νοικοκυριά που θα ενταχθούν και επιτύχουν τους στόχους του προγράμματος, θα υπάρξει σύμφωνα με την 230/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μείωση 50% στα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τα οποία θα επιστραφούν απολογιστικά.

Κατά την επίσκεψη ειδικού κλιμακίου θα διανεμηθεί σε πρώτη φάση ενημερωτικό υλικό στους ενδιαφερόμενους και ακολούθως θα μοιραστεί δωρεάν ο απαραίτητος εξοπλισμός για την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ θα υπάρξει αναλυτική προφορική ενημέρωση για τη διαδικασία εφαρμογής του πιλοτικού αυτού προγράμματος.

Στον οικισμό του Πρωτέα θα τοποθετηθούν επιπροσθέτως σε διάφορα σημεία – πάλι κατά πιλοτική εφαρμογή- μεγάλοι κάδοι για συλλογή ποσοτήτων φυτικών υπολειμμάτων από εκτεταμένα κλαδέματα κήπων αδαπάνως για τα νοικοκυριά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η ανάρτηση του Δημάρχου:

Καλώ τους κατοίκους του οικισμού του Πρωτέα να δηλώσετε συμμετοχή στο πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών για ένα βιώσιμο περιβάλλον και ολοκληρωμένη διαχείριση των παραγόμενων απορριμμάτων.

Προτεραιότητα θα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του οικισμού, μέχρι τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού νοικοκυριών.

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου ήδη καταλαμβάνει στην ανακύκλωση, την 5η θέση ανάμεσα στους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, με ποσοστό ανακύκλωσης περίπου 17% στο συνολικό όγκο των παραγόμενων απορριμμάτων των κατοίκων του και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η βελτίωση αυτής της θέσης που θα σηματοδοτήσει ένα καλύτερο περιβάλλον που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

Σας καλώ να συμμετάσχετε στο πρωτοποριακό αυτό για το δήμο μας πρόγραμμα διαχείρισης των απορριμμάτων μας, το οποίο θα αρχίσει από 15 Οκτωβρίου 2020.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Σχετικά Άρθρα

Please publish modules in offcanvas position.