Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας: Εκδόθηκε τo 38o τεύχος του περιοδικού "ΑΝΑΒΛΕΜΜΑ" ΑΠΟ ΤΟ Λ.Ε.Ρ.

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2020 10:18
Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας: Εκδόθηκε τo 38o τεύχος του περιοδικού "ΑΝΑΒΛΕΜΜΑ"  ΑΠΟ ΤΟ Λ.Ε.Ρ.
|| || ||

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 38ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΑΝΑΒΛΕΜΜΑ" ΑΠΟ ΤΟ Λ.Ε.Ρ.!

Μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το Λ.Ε.Ρ. και οι δράσεις του λειτουργούν σαν αντίδοτο, σαν μια υγιής διέξοδος για όλα τα μέλη της οικογένειας του Λ.Ε.Ρ., αλλά και για όλους τους συμπολίτες μας.

Η συντακτική επιτροπή του περιοδικού μας, "Ανάβλεμμα" ακούραστη και δημιουργική με την οικονομική συμπαράσταση του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και του ευεργέτη μας, κ. Μαρτίνου, ετοίμασε και εξέδωσε το νέο τεύχος που περιλαμβάνει ενδιαφέροντα θέματα, προσωπικές μαρτυρίες και λαογραφικές προσεγγίσεις.

Με χιουμοριστική διάθεση απέναντι στον κορονοϊό ταξιδεύουμε μέσα από τις σελίδες του στις Σέρρες την εποχή της Αποκριάς, στο αρχοντικό βλαχοχώρι, Συρράκο και στην Τρίγλια της Μ.Ασίας την εποχή των Θεοφανείων, στην Κωνσταντινούπολη μέσα από τις θύμησες αγαπημένου μέλους μας.

Στο εξώφυλλο, αλλά και στις πρώτες σελίδες, θα καμαρώσουμε την πρωτοποριακή δημιουργία της μουσειοβαλίτσας του Λ.Ε.Ρ., που θα σεργιανίσει την περίτεχνη παραδοσιακή ποδιά, τους συμβολισμούς και τις ιστορίες της σε σχολεία και πολιτιστικούς φορείς.

Θα περάσουν μπροστά στα μάτια μας η παρουσίαση του Λ.Ε.Ρ. για τη διατροφή των Ελλήνων μέσα στις εποχές και η Μαρία Νεφέλη του Ελύτη ως έμπνευση για τους ζωγραφικούς πίνακες της εκλεκτής εικαστικού, μέλους του Λ.Ε.Ρ. Θα συναντήσουμε τη μορφή του ευεργέτη Κωνσταντίνου Ιωνίδη και θα προσελκύσουμε τα παιδιά μας με το λαϊκό παραμύθι και την επεξεργασία του, την ιστορία "τα στιβάνια του παππού", τα παλιά παραδοσιακά επαγγέλματα. Θα χαρούμε με τις εικόνες και τα πατήματα των παιδιών και εφήβων του Λ.Ε.Ρ. στην παράσταση "παιχνιδίσματα στου χρόνου τα γυρίσματα" και θα συνειδητοποιήσουμε τη σπουδαιότητα του έργου του Λ.Ε.Ρ. που ανάμεσα στα άλλα προστατεύει με κάθε τρόπο την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά!

Καλή σας ανάγνωση!

Για να ξεφυλλίσετε και να μελετήσετε το περιοδικό μας, πατήστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.