Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 12:26
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου
|| || ||

Με απόφαση του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου προβλέπεται ως εξής:

Το πρόγραμμα εορτασμού στις δύο Δημοτικές Κοινότητες, Ραφήνας και Πικερμίου, προβλέπεται ότι στην επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, από πλευράς μαθητικών κοινοτήτων θα παρίσταται μόνο μία τριμελής αντιπροσωπεία η οποία θα αποτελείται από σημαιοφόρο και δύο παραστάτες που θα αντιπροσωπεύει το σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων οι οποίοι θα πλαισιώνονται από τρία άτομα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, καθένα εκ των οποίων θα εκπροσωπεί το Σύλλογο Τριγλιανών, το Λύκειο Ελληνίδων και το Σύλλογο Κρητών όσον αφορά τη Δημοτική Κοινότητα Ραφήνας, ενώ στη Δημοτική Κοινότητα Πικερμίου η πλαισίωση θα γίνει αντιστοίχως από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πικερμίου.

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση θα κατατεθεί στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων αποκλειστικά και μόνο από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου εκπροσωπώντας το σύνολο των δημοσίων φορέων και συλλόγων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Για τους φορείς που αντί στεφάνου κατέθεταν χρήματα στις σχολικές επιτροπές, συνεχίζει να ισχύει το ίδιο καθεστώς και ο σχετικός κατάλογος θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Για λόγους αποφυγής συνωστισμού μειωμένη, όσον αφορά τη στελέχωσή της, θα είναι η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής για την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες.

Παράλληλα, για την αποφυγή συνωστισμού και της παράτασης παραμονής των παρευρισκομένων στους χώρους που θα λάβει χώρα το τελετουργικό του εορτασμού, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκφώνηση των πανηγυρικών λόγων.

Όπως είναι ήδη γνωστό δεν θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση.

Παρακαλούμε θερμά για την τήρηση των ανακοινωμένων μέτρων, την αποφυγή συνωστισμού και την πιστή τήρηση του εορταστικού προγράμματος από όλους.

Κρατώντας ψηλά το εθνικό φρόνημα, με τη σημαία να κυματίζει στους ιστούς και στην καρδιά μας, συνεχίζουμε.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.