Δεκτό έγινε το αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου για δωρεάν υδροδότηση των πληγέντων περιοχών

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020 19:54
Δεκτό έγινε το αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου για δωρεάν υδροδότηση των πληγέντων περιοχών
|| || ||

Το επίσημο αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς για την αναδρομική από το 2019 δωρεάν υδροδότηση από την ΕΥΔΑΠ των πληγέντων από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2018, έκανε ομόφωνα αποδεκτό η διοίκηση της εταιρείας στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 4ης Μαρτίου 2020, μετά από εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Χρήστου Σαχίνη και της αρμόδιας Υπηρεσίας, που εξέτασαν το αίτημα.

Συγκεκριμένα και με βάση την απόφαση προβλέπεται μεταξύ άλλων:

Η δωρεάν παροχή πόσιμου νερού από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ ισχύει αναδρομικά από τις 24 Ιανουαρίου 2019, μέχρι και τις 24 Ιουλίου 2020, ημερομηνία που λήγει η κήρυξη της περιοχής σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, και για όσο διάστημα ενδεχομένως υπάρξει παράταση από την πολιτεία. Το ποσό ανέρχεται σε 300.000 Ευρώ ανά εξάμηνο. 

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνεται πρόνοια για λογαριασμούς που τυχόν έχουν εξοφληθεί από χρήστες το προηγούμενο διάστημα, ώστε να συμψηφιστούν απόλυτα με τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά το χρονικό διάστημα εφαρμογής του μέτρου της δωρεάν υδροδότησης, δηλαδή την υπαγωγή του Δήμου σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης από την πολιτεία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου είχε λάβει σχετική μέριμνα για τους πληγέντες μέχρι και το τέλος του 2019, για μηδενική χρέωση των «κόκκινων» και «κίτρινων» νοικοκυριών. 

«Η συνεργασία του Δήμου μας με τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δεν είναι απλά συνεχής, άριστη, εποικοδομητική και πολυεπίπεδη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς «Η εταιρεία έχει αποδείξει έμπρακτα τα κοινωνικά της αντανακλαστικά, την άμεση ανταπόκρισή και την αρωγή της όλο αυτό το πολύ δύσκολο κι εφιαλτικό διάστημα από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2018 που σημάδεψε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του» υπογράμμισε στην ίδια δήλωση ο κ. Μπουρνούς και κατέληξε λέγοντας: «Αυτήν την κοινωνική ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας την απέδειξαν για ακόμη μια φορά απέναντι στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.