Ανδρέας Βασιλόπουλος: Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 09:48
Ανδρέας Βασιλόπουλος: Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε
|| || ||

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αντιδήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος μιλά για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά και για τον περιορισμό των πολιτών.

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Βασιλόπουλου:

Δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά:

Το άρθρο 5 Παρ. 4 του Συντάγματος, απαγορεύει ρητά κάθε μέτρο που περιορίζει στους πολίτες, την ελεύθερη κίνηση.

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελούν νόμους, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να παραβιάσουν το Σύνταγμα.
Προκειμένου να δικαιολογηθούν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, γίνεται επίσης επίκληση του άρθρου 21 Παρ. 3 του Συντάγματος, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο άρθρο 25 του Συντάγματος, η αρχή της αναλογικότητας, νομιμοποιεί βέβαια κάθε διοικητικό μέτρο που θίγει Συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, το οποίο δεν μπορεί να περιοριστεί, εκτός εάν δεν υπάρχει άλλη λύση ή έχει αποδειχθεί επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά, ιατρικά ότι η αντισυνταγματική αυτή επιλογή, θα λύσει το πρόβλημα. Με βάση την αρχή της αναλογικότητας, θα πρέπει να έχει αποδειχθεί εμπεριστατωμένα , ότι αυτά είναι τα μοναδικά μέτρα που μπορούν να εξαλείψουν τον κίνδυνο, αφού έχουν προηγηθεί ηπιότερα μέτρα.

Εάν η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας είναι πρόσφορο, κατάλληλο και αναγκαίο μέτρο για την καταπολέμηση της πανδημίας, τότε πώς την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στη διαμόρφωση επιπλέον κλινών ΜΕΘ και σε άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, σε μέτρα δηλαδή που αφορούν άμεσα τη μάχη κατά του κορoνοϊού;

Όλα όμως δείχνουν οτι βαδίζουμε στα τυφλά ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων και αντιθέτως πολλοί επιστήμονες είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι μόνο η ανοσία θα δώσει τη λύση.

Έως τότε... μένουμε σπίτι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, για να μένουμε ασφαλείς!

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Σχετικά Άρθρα

Please publish modules in offcanvas position.