Αυγενάκης: «Δημοπρατείται μέσα στον Ιανουάριο η Μελέτη-Κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα»

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 13:12
Αυγενάκης: «Δημοπρατείται μέσα στον Ιανουάριο η Μελέτη-Κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα»
|| || ||

«Δημοπρατείται μέσα στον Ιανουάριο η Μελέτη-Κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα».

Στη διαδικτυακή Ημερίδα «Covid-19 και Παραολυμπιακός Αθλητισμός», που διοργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Οι αθλητές είναι το κέντρο γύρω από το οποίο διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε το σύνολο των αθλητικών μας πολιτικών.

Και, φυσικά, οι αθλητές ΑμεΑ και οι Παραολυμπιονίκες μας αποτελούν κεντρικό κεφάλαιο αυτής μας της πολιτικής» επισήμανε στην ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού και ανέφερε όλα όσα έχουν υλοποιηθεί αυτούς τους 18 μήνες, καθώς και εκείνα που προγραμματίζονται, όπως:

* το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο στη Ραφήνα, για το οποίο εντός του Ιανουαρίου δημοπρατείται η Μελέτη-Κατασκευή, συνολικού κόστους περίπου 25 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται να είναι έτοιμο προς χρήση πριν από τα τέλη του 2022,
* οι νομοθετικές παρεμβάσεις με την εκπροσώπηση αθλητών στις διοικήσεις, τη δημοκρατικότερη σύνθεση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, τη δίκαιη εξομοίωση των συνοδών αθλητών με τα προνόμια των πρωταθλητών και τη δυνατότητα συγκρότησης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων,
* η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ σε όλη την Ελλάδα, για να είναι φιλικότερες, πιο εύχρηστες και προσβάσιμες στα ΑμεΑ
* οι αθλητικές διοργανώσεις που έχουν αναληφθεί

Ο κ. Αυγενάκης επαναβεβαίωσε ότι «η Κυβέρνηση, ήδη από τις προγραμματικές της δηλώσεις, είχε δεσμευθεί για την ανάπτυξη πολιτικών για την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής: στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα ΑμεΑ για πραγματική ένταξη στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή» και δεσμεύτηκε ότι «πολεμάμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ, διότι -εκτός από ίσες ευκαιρίες- τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα. Και αυτό είναι η αξιοπρέπεια».

Από την πλευρά του, ο γγΑ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα όσα έχει προβλέψει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ για την αθλητική διευκόλυνση των ΑμεΑ στον καιρό της πανδημίας.

Στον χαιρετισμό του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ανέφερε: 
 
«Ευχαριστώ για την πρόσκληση και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.
Ο κορωνοϊός έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα, σε όλες τις περιοχές και σε όλους τους τομείς. Το ίδιο συμβαίνει και για τη χώρα μας και για τον αθλητισμό. Προσπαθούμε, ωστόσο, να μην παραδώσουμε τα όπλα, αλλά να κρατήσουμε την αθλητική δραστηριότητα ανοικτή.
 
Με την Υγειονομική Επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ, τη συνεργασία της ΕΟΕ, της ΕΠΕ, των Ομοσπονδιών και των διοργανωτριών αρχών, το καταφέραμε το καλοκαίρι.
 
Με οδηγίες, πρωτόκολλα (προπονητικά και αγωνιστικά), ανεβάζοντας περισσότερα από 200 κείμενα στην ενότητα «Αθλητισμός και COVID19» και απαντώντας σε πάνω από 2.500 e-mail στην ειδική διεύθυνση που δημιουργήσαμε, το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
Σήμερα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τον αθλητισμό. Πρέπει να βελτιωθεί η συνολική εικόνα για να αρχίσουν να ανοίγουν περισσότερο τα πράγματα, από πάνω προς τα κάτω στην πυραμίδα του αθλητισμού. 
Αναγκαστικά πρέπει να πάμε από την κορυφή προς τη βάση διότι οι αριθμοί παίζουν ρόλο στο επιδημιολογικό φορτίο.
 
Έχουμε λοιπόν ήδη ανοίξει τα στάδια και τα κολυμβητήρια για την Παραολυμπιακή ομάδα, για να προετοιμαστούν οι πρεσβευτές μας για τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο.
 
Είναι στενόχωρες και δύσκολες οι συνθήκες για όλους μας αλλά νομίζω ότι ως αθλητές έχουμε συνηθίσει στις αντιξοότητες. 
 
Πιστεύω ότι μέσα από την πανδημία το Παραολυμπιακό κίνημα θα βγει πιο δυνατό. Πολλούς από τους περιορισμούς που ζει η κοινωνία μας τώρα, τα Άτομα με Αναπηρία τα βιώνουν, δυστυχώς, σε όλη τους τη ζωή.
 
Καλή επιτυχία στην πολύ ουσιαστική και επίκαιρη ημερίδα και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις και τα συμπεράσματά της».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.