Στο ΚΑΠΗ Πικερμίου θα πραγματοποιηθεί η Εθελοντική Αιμοδοσία

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 12:05
Στο ΚΑΠΗ Πικερμίου θα πραγματοποιηθεί η Εθελοντική Αιμοδοσία
|| || ||

Στο ΚΑΠΗ Πικερμίου θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία της 9ης Απριλίου του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου:

Η δήλωση πρόθεσης των συμπολιτών μας για συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία της 9ης Απριλίου, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.

Ως Δήμος Ραφήνας Πικερμίου σας ευχαριστούμε κάθε μια και κάθε έναν ξεχωριστά, γιαυτήν την πράξη συμμετοχής και ανιδιοτέλειας στον συνάνθρωπο.

Λόγω των απαραίτητων μέτρων προσωπικής ασφάλειας και αποφυγής συνθηκών συνωστισμού για όλους αλλά και για το Ιατρικό Προσωπικό και σε συνεννόηση με το «Γενικό Νοσοκομείο» (Λαϊκό) , αποφασίστηκε η αλλαγή του χώρου και η μεταφορά της δράσης στο χώρο του ΚΑΠΗ Πικερμίου, όπου μπορεί ευκολότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους να οργανωθεί η αιμοδοσία.

Ουσιαστικά είναι η πρώτη αιμοδοσία στο συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας για δημιουργία μόνιμης δομής αιμοδοσίας.

Έτσι:

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου διοργανώνει την εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το «Γενικό Νοσοκομείο (Λαϊκό)» την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 στο χώρο του ΚΑΠΗ Πικερμίου (Αγ. Χριστοφόρου 8), από τις 09.00 – 13.00,

συμμετέχοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αυξημένες ανάγκες συγκέντρωσης μονάδων αίματος, αλλά και για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας αίματος:

Ας συμμετάσχουμε όλοι όσοι μπορούμε ,στο πιο υψηλό έργο αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και στήριξης της ζωής, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες για όλους μας, στιγμές.

Είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας, θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με βάση τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν:

είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών.
ζυγίζεις πάνω από 50kg.
είσαι υγιής . (δεν παίρνεις αντιβιοτικά, δεν έχεις κάποια λοίμωξη ή κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα,
δεν έκανες ή πρόκειται να κάνεις κάποια χειρουργική επέμβαση κλπ)
έχεις ασφαλή τρόπο ζωής.
έχεις φάει κάποιο γεύμα πριν αιμοδοτήσεις
πίνεις πολλά υγρά πριν και μετά την αιμοδοσία
έχεις μαζί τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική σου ταυτότητα
είσαι αποφασισμένος να βοηθάς τους άλλους. Τόσο απλά.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.