Ανδρέας Βασιλόπουλος: Σταθερά προσηλωμένοι στη "ΣΩΣΤΗ" αντιπλημμυρική θωράκιση της Ραφήνας

Ανδρέας Βασιλόπουλος: Σταθερά προσηλωμένοι στη "ΣΩΣΤΗ" αντιπλημμυρική θωράκιση της Ραφήνας
|| || ||

Διαβάστε παρακάτω τις επισημάνσεις που παρουσιάζει μέσω της σαφέστατης τοποθέτησής του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ραφήνας - Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος, αναφορικά με τη "ΣΩΣΤΗ" αντιπλημμυρική θωράκιση της Ραφήνας: 

«Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την τύχη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, χωρίς να με εκπλήσσει, ανοίγει το δρόμο για ένα έργο που με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Δεν πετυχαίνουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιόδου αναφοράς 50 ετών που προβλέπεται και από τη νομοθεσία, ενώ κάνουμε υπερβολικά εκτεταμένες τσιμεντοποιήσεις στην κοίτη ενός πανέμορφου ρέματος.

Εδώ και χρόνια έχω προτείνει - απλά για να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες - να δημιουργηθεί πρώτα το φράγμα στα Σπάτα (που θα συγκρατεί το μεγαλύτερο μέρος μίας "ξαφνικής" βροχόπτωσης) μετά να γίνουν τα έργα ήπιας παρέμβασης στα επιμέρους τμήματα της κοίτης.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνυπογράψουμε για έργα που προστατεύουν μερικώς τη Ραφήνα από ενδεχόμενες πλημμύρες, χαλώντας οριστικά ένα πανέμορφο οικοσύστημα που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή μας».

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος

Καθηγητής Γεωπληροφορικής
Αντιδήμαρχος Παιδείας Ραφήνας-Πικερμίου

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Σχετικά Άρθρα

Please publish modules in offcanvas position.