Εντατικοί έλεγχοι σε Ραφήνα και Πειραιά τη Μεγ. Εβδομάδα

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 12:10
Εντατικοί έλεγχοι σε Ραφήνα και Πειραιά τη Μεγ. Εβδομάδα
|| || ||

Η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η κρισιμότερη για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας γι αυτό και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις βρίσκονται στην κορύφωσή τους.

Για τις Κυκλάδες, τα δεδομένα, μέχρι στιγμής είναι θετικά, καθώς οι αυστηροί έλεγχοι που διενεργούνται στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής από τους λιμενικούς, αποδίδουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, αποτρέποντας τις μετακινήσεις ταξιδιωτών προς τα νησιά.

Ειδικότερα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας οι έλεγχοι είναι εντατικοί. Όχι ότι παρουσιάζεται ιδιαίτερη επιβατική κίνηση, αλλά κι αυτοί οι ελάχιστοι που επιχειρούν να ταξιδέψουν χωρίς να το δικαιούνται, δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν το στάδιο των ελέγχων. Στην κυριολεξία, δεν περνάει ούτε «κουνούπι» για να μπει μέσα στα πλοία εκτός από τους μόνιμους κατοίκους των νησιών και τους έχοντες δικαίωμα να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες. Ο πρώτος έλεγχος για το Ε1 γίνεται όταν εκδίδεται το εισιτήριο, ενώ περαιτέρω έλεγχος διενεργείται πριν την επιβίβαση στα πλοία.

Ελάχιστοι επισκέπτες που είναι «βαφτισμένοι» μόνιμοι κάτοικοι

Θα παρουσιασθούν ορισμένοι επισκέπτες στα νησιά των Κυκλάδων τις ημέρες του Πάσχα, όμως θα είναι ελάχιστοι.

Πρόκειται γι αυτούς που στα «χαρτιά» φαίνεται πως είναι μόνιμοι κάτοικοι των Κυκλάδων, στην πραγματικότητα, όμως, στα νησιά διαθέτουν μόνο εξοχικές κατοικίες και έρχονται περιστασιακά.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη τροφοδοσία των νησιών. Μάλιστα, τα δρομολόγια προς τις Κυκλάδες θα είναι ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που προϋποθέτει ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αυστηρότητα των ελέγχων ειδικά από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά.

Πηγή:cyclades24

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.