Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 18:53
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων
|| || ||

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σήμερα: δεν πρόκειται για γιορτή αλλά για υπενθύμιση των υποχρεώσεων μας απέναντι στους μικρούς τετράποδους φίλους μας. Οφείλουμε ως κοινωνία να τερματίσουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου σε απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις και ιδιαίτερα τον ΠΗΓΑΣΟ, έχει υλοποιήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
 
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, «ταυτόχρονα, υλοποιείται - μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία - το μοναδικό αυτή την περίοδο αδειοδοτημένο καταφύγιο αδέσποτων, με συγχρηματοδότηση περίπου κατά 50% από ίδιους πόρους του δήμου μας και του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί η άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
 
και παρακάτω επισημαίνει: «Του χρόνου τέτοια εποχή θα είμαστε στα εγκαίνια της σύγχρονης αυτής εγκατάστασης»!
 
Τέλος καταλήγει: «Ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου, με αίσθημα ευθύνης, ανταποκρίνεται σε κάθε κοινωνικό ζήτημα. Η φροντίδα αδέσποτων είναι δείγμα πολιτισμού κάθε κοινωνίας και έτσι θα συνεχίσουμε.
Κάποιοι επιμένουν να αφήνουν το κατοικίδιο τους να γεννά και δεν το στειρώνουν. Κάποιοι παρατούν με ευκολία το ζώο τους σαν να είναι σκουπίδι. Και αυτοί οι κάποιοι είναι πολλοί. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα