Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 12:08
Συμβουλευτικός Σταθμός για την άνοια στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος
|| || ||

Ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος και σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, ανακοίνωση τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την άνοια.

Ο Σταθμός αυτός θα λειτουργήσει στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική” με τίτλο «Ανάπτυξη δράσεων/δομών παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Περιφέρεια Αττικής»,  Άξονας Προτεραιότητας: 09 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής», με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η έδρα του θα είναι στο Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου κοντά στο Υποθηκοφυλακείο Σπάτων, στη θέση Ασύρματος, ενώ θα στελεχώνεται από επαγγελματίες υγείας, πρόνοιας και ψυχικής υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, προσωπικό της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Κ.Η.Φ.Η.

 

Οι δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού:

- Την οργάνωση προγραμμάτων με στόχο την ανάπτυξη «φιλικών προς την άνοια» Μονάδων ΟΤΑ.

- Την ενημέρωση των ηλικιωμένων χρηστών των μονάδων ΟΤΑ σχετικά με την άνοια ( Κ.Α.Π.Η. – Κ.Η.Φ.Η κ.α. )

- Τη νευροψυχολογική αξιολόγηση (τεστ μνήμης) και νοητική ενδυνάμωση (μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις – οδηγίες πρόληψης) των ατόμων άνω των 60 ετών.

- Την υποστήριξη και ενημέρωση των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

- Συνεκτίμηση από γιατρό νευρολόγο.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο, που θα βοηθήσει τόσο τους ίδιους τους πάσχοντες, όσο και τους συνοδούς, φροντιστές και τα άτομα της οικογένειάς τους να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη γνώση στην καθημερινότητα του ανθρώπου με άνοια.

 

Ποιος μπορεί να απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Σταθμό:

Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, άτομα άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Ο Σταθμός θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., ενώ υπεύθυνη στο Κ.Η.Φ.Η. είναι η κα. Τούντα Δανάη

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο τηλ. 2106630242 έως και τις 6 Μαρτίου.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 18 μήνες.

 

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.