Κορωνοϊός: 13 κρούσματα σε επαναπατρισθέντες

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 09:33
Κορωνοϊός: 13 κρούσματα σε επαναπατρισθέντες
|| || ||

Δεκατρία κρούσματα κορονοϊού διαπιστώθηκαν σε τρεις πτήσεις 360 επαναπατρισθέντων από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι αφίχθησαν το προηγούμενο 48ωρο στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τις τελευταίες επτά ημέρες το κέντρο ιχνηλάτησης πτήσεων στο Χαλάνδρι έχει ερευνήσει περίπου 110 αεροπορικές πτήσεις και ιχνηλατήσει περισσότερους από 18.000 επιβάτες. Από αυτές προέκυψαν συνολικά 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, με νοσούντες και συνεπιβάτες να μπαίνουν όλοι σε 14ήμερη καραντίνα. Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η γιγαντιαία επιχείρηση επαναπατρισμού από όλο τον κόσμο.

Τα κέντρα ιχνηλάτησης και ελέγχου προέβησαν σε τηλεφωνικές επιβεβαιώσεις τήρησης της 14ήμερης υποχρεωτικής απομόνωσης σε μεγάλο αριθμό ατόμων και σε 217 από αυτές καταγράφησαν 13 περιπτώσεις παραβίασης. Από αύριο αυτές οι λίστες πολιτών θα περάσουν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας και όπου διαπιστώνουν παραβιάσεις της υποχρεωτικής απομόνωσης θα βεβαιώνονται διοικητικά πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ.

Αναφορικά με την ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που γίνεται στον 2ο όροφο της ΓΑΔΑ, το κέντρο λαμβάνει λίστες του ΕΟΔΥ με επιβεβαιωμένα κρούσματα για την ιχνηλάτηση των επαφών τους. Πυροσβέστες και αστυνομικοί, σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, έχουν ερευνήσει περισσότερα από 50 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν ιχνηλατήσεις περίπου 1.000 επαφές τους, οι οποίες τέθηκαν σε 14ήμερη προληπτική καραντίνα.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.