Καταγγελία από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας στα κοινωνικά μέσα

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 15:53
Καταγγελία από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας στα κοινωνικά μέσα
|| || ||

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος προέβη σε καταγγελία μέσω των κοινωνικών μέσων καθώς όπως εξηγεί στη δημοσίευση που ακολουθεί, το πρωί της Τετάρτης μέλη της ΚΝΕ συνοδευόμενα από Δημοτικό Συμβούλιο του ΚΚΕ, προσέγγισαν μαθητές ώστε να τους μοιράσουν κομματικά φυλλάδια. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανάρτηση του Συλλόγου:

«Από την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021, κυκλοφορούσαν φήμες ότι κομματική παράταξη προσπαθεί να πείσει τους μαθητές των γυμνασίων τόσο της Αρτέμιδος όσο και των Σπάτων να προβούν σε καταλήψεις.

Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο γυμνάσιο Σπάτων, καθοδηγούμενη από την ΚΝΕ, με παρουσία ανθρώπων της κομματικής παράταξης στα γεγονότα.

Ενημερωθήκαμε στην συνέχεια πως έγινε προσπάθεια οι ίδιοι άνθρωποι να πείσουν και τα παιδιά στο δικό μας σχολείο να κάνουν κατάληψη την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, μετά από συζήτηση με τους μαθητές του σχολείου μας, τα παιδιά του 15μελούς έκαναν ψηφοφορία για το θέμα και η πλειοψηφία των μαθητών μας – πλην δυο μαθητών ενταγμένων στην κομματική νεολαία – ψήφισαν κατά της κατάληψης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η στάση των παιδιών, μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, καθώς δεν δέχτηκαν να γίνουν για ακόμα μια φορά πιόνια κανενός κομματικού μηχανισμού.

Την Τετάρτη, το πρωί, παρευρεθήκαμε στο σχολείο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, όπως καθημερινά συνηθίζουμε να κάνουμε, αφού η σταθερή επαφή με το σχολείο είναι πάγια στάση μας.

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για να μπουν τα παιδιά για μάθημα, δυο κοπέλες από την ΚΝΕ (συνοδευόμενες μάλιστα από γονέα πρώην μαθητών του σχολείου μας, που αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σχέση με το 2ο Γυμνάσιο), αλλά και ένας Δημοτικός Σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδος του ΚΚΕ, έσπευσαν στην είσοδο του σχολειού για να μοιράσουν στα παιδιά κομματικά φυλλάδια.

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας έσπευσαν και τους ενημέρωσαν ότι ο νόμος απαγορεύει να μοιράζονται φυλλάδια, κάθε είδους, στην πόρτα του σχολείου (πόσο μάλλον κομματικά φυλλάδια) και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν.

Ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος, όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν (την περίοδο των καταλήψεων), προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για ακόμα μια φορά την ιδιότητα του αιρετού για να παρακάμψει τους νόμους και να πράξει αυτό που ήθελε.

Παρ’ όλα αυτά απομακρύνθηκαν από εμάς, με τη σύμφωνη γνώμη και της Διεύθυνσης του σχολείου, χωρίς τελικά να μοιράσουν τα φυλλάδια στους μαθητές μας.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποδεικνύεται πως ήταν στοχευμένη, καθώς στο διπλανό γυμνάσιο δεν επιχείρησαν καν να πάνε για να “ενημερώσουν” και εκεί τους μαθητές και να μοιράσουν τα φυλλάδιά τους.

Επίσης το ένα έγγραφο δεν είχε καμία αξία να μοιραστεί, Τετάρτη πρωί, στους μαθητές του σχολείου μας, αφού αφορούσε κάλεσμα σε συζήτηση για «οργάνωση του αγώνα των μαθητών» την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη.

Μαζί με το έγγραφο αυτό ήθελαν να διανείμουν στα παιδιά και μια εφημερίδα της ΚΝΕ.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας που θεωρούμε ότι εκπροσωπούν και την πλειοψηφία των γονέων, είτε μπόρεσαν να ψηφίσουν τις εκλογές, είτε όχι.

  1. Η ύπαρξη του Συλλόγου Γονέων έχει ως σκοπό (σύμφωνα και με το καταστατικό μας) τη στενή συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, την εξασφάλιση προϋποθέσεων για καλύτερη αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών, τη συμπαράσταση στους μαθητές για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας κλπ…
  2. Είμαστε λοιπόν σε σταθερή επικοινωνία τόσο με την Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, όσο και με τους μαθητές και τους γονείς και προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε επίπεδο.
  3. Διαφωνούμε κάθετα στην συμμετοχή κομματικών παρατάξεων, οποιουδήποτε χρώματος, στη σχολική κοινότητα και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να συμβεί αυτό.
  4. Ευθύνη μας είναι να είμαστε συνεχώς κοντά στα παιδιά μας, όλα τα παιδιά του σχολείου μας, και τους εκπαιδευτικούς μας και να προσπαθούμε όλοι μαζί από κοινού να λύσουμε τα όποια θέματα προκύπτουν.
  5. Όλες οι ενέργειες που κάνουμε μαζί με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας, γίνονται χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά λόγια».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.