Διαβάστε την Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 10:13
Διαβάστε την Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος
|| || ||

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος

Με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό και κατηγορούν – στοχοποιούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής :

1. Τα άτομα που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο, στην πλειοψηφία τους, δεν ανήκουν σε κανέναν κομματικό χώρο και δεν έχουν τέτοιου είδους εμπλοκές.

2. Πρόκειται για απλούς γονείς, μαθητών που μοναδικό σκοπό έχουν το καλό του σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου Γονέων.

3. Το να ενημερώσουμε τους γονείς, με μια ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook (που είναι και ο βασικός τρόπος επικοινωνίας με τους γονείς – μέλη του συλλόγου εν καιρώ πανδημίας), είναι υποχρέωσή μας. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που εκλέγεται ένα ΔΣ, για να εκπροσωπεί τους υπόλοιπους γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα ενασχόλησης σε καθημερινή βάση.

4. Το ότι αναφέρθηκε συγκεκριμένη κομματική παράταξη, έχει να κάνει απλώς με την πραγματικότητα. Όποιο κόμμα κι αν επιχειρούσε κάτι ανάλογο, η θέση μας θα ήταν και πάλι η ίδια. Το έχουμε αποδείξει αυτό άλλωστε από τον Σεπτέμβρη - Οκτώβρη με τα συνθήματα που υπήρχαν στην πόρτα του σχολείου και σβήσαμε, βάφοντας την πόρτα με δική μας πρωτοβουλία και εννοείται εθελοντικά.

5. Εντύπωση μας προκαλεί, το ότι η Ένωση Γονέων, που σύμφωνα με το καταστατικό της και τον λόγο ύπαρξής της, Ενώνει τους Συλλόγους Γονέων, αντί να υπερασπιστεί ή έστω σε χαμηλούς τόνους, να έρθει σε επαφή με το ΔΣ του Συλλόγου και να συζητήσει το θέμα (ακόμα και αν θεωρούσε ότι ο Σύλλογος κάνει λάθος), προτίμησε να βγάλει στα ΜΜΕ ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται με πάθος κομματικά συμφέροντα και μάλιστα κατηγορεί – χωρίς αποδείξεις – όλο τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας.

6. Κατηγορεί – και πάλι χωρίς αποδείξεις – τον Σύλλογο για φιλοκυβερνητική στάση, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ως γονείς, και μάλιστα μέλη συλλόγων και ενώσεων γονέων, έχουμε αντιδράσει πολλές φορές στα κακώς κείμενα της Κυβέρνησης, ανεξάρτητα αν παράλληλα προσπαθούμε να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών αλλά και των άλλων γονέων του σχολείου, για να μπορέσουμε όλοι να ανταπεξέλθουμε στην νέα και δύσκολη καθημερινότητα της τηλεκπαίδευσης.

7. Ειδικά δε για τις αιχμές περί προπηλακισμού από μέρους μας, όσοι ήταν παρόντες στα γεγονότα των καταλήψεων στην αρχή της σχολικής χρονιάς που διανύουμε, προφανώς και είδαν την προσπάθεια μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων (κάποια από αυτά ήταν μέλη στο προηγούμενο ΔΣ και κάποιοι ως απλοί γονείς) να προφυλάξουμε τα παιδιά ΟΛΟΥ του σχολείου από οποιαδήποτε πιθανή «επίθεση». Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που δημιουργήθηκε ένταση και οι ίδιοι άνθρωποι που κάποιοι κατηγορούν, χωρίς κανένα στοιχείο, βρέθηκαν πρωταγωνιστές διαφύλαξης της ακεραιότητας μαθητών – ακόμη κι αν διαφωνούσαν με τις τακτικές, είτε μαθητών, είτε γονέων, είτε άλλων εξωσχολικών παρευρισκόμενων.

8. Λαμπρή απόδειξη ότι η Ένωση Γονέων, στην σημερινή της μορφή, δεν εκπροσωπεί του Συλλόγους Γονέων της Αρτέμιδος και των Σπάτων, αλλά κομματικά συμφέροντα, είναι τόσο η ανακοίνωση που ακολούθησε από κομματική παράταξη, που ούτε λίγο, ούτε πολύ λένε τα ίδια πράγματα όσο και οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων από το Γυμνάσιο Σπάτων, στο πρόσφατο παρελθόν, που κάνουν λόγο για τα ίδια ακριβώς ζητήματα με τον δικό μας Σύλλογο (ακολουθεί παρακάτω). Την κομματική εμπλοκή και την προσπάθεια στρατολόγησης των ανήλικων μαθητών.

9. Με τις ανακοινώσεις αυτές, προσβάλουν όλους τους γονείς του σχολείου μας, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εκλεγεί μέσα από νόμιμες, δημοκρατικές διαδικασίες, τις εκλογές και φυσικά από την πλειοψηφία των γονέων.

10. Ελπίζουμε να αντιληφθούν ότι δεν μας απασχολεί η κομματική και πολιτική εμπλοκή και επιθυμία μας είναι να σταματήσουν να εμπλέκουν και να ενοχλούν τα παιδιά μας για να μην χρειαστεί να επανέλθουμε, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο από πολύ πιο σοβαρά ζητήματα, όπως η μεταστέγαση του σχολείου μας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε απάντηση της ανακοίνωσης της Ένωσης Γονέων Σπάτων Αρτέμιδος, είχαμε βγάλει απαντητική ανακοίνωση, την οποία φυσικά και στείλαμε και στην Ένωση, αλλά δεν ανάρτησε ποτέ, σε αντίθεση με εμάς που αναρτήσαμε την δικιά τους ανακοίνωση στην σελίδα του Συλλόγου μας. Τα σχετικά link εδώ :

Η αρχική ανακοίνωση του Συλλόγου μας για την διανομή φυλλαδίων https://www.facebook.com/gimnasio2/posts/1144358202670161 

Η ανακοίνωση – δημοσίευση της Ένωσης Γονέων Σπάτων – Αρτέμιδος https://www.facebook.com/gimnasio2/posts/1146808829091765

 Η απαντητική μας ανακοίνωση προς την Ένωση Γονέων https://www.facebook.com/gimnasio2/posts/1147105152395466 .

Για του λόγου του αληθές, το παρακάτω είναι το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Σπάτων, το οποίο μας παραχώρησε προς δημοσίευση ως ένδειξη συμπαράστασης και κοινών στόχων με τον Σύλλογό μας. Το κείμενο αυτό εστάλει στον Δήμο, την Ένωση Γονέων και σε όλους τους γονείς στις 20 Οκτωβρίου 2021, από τον σύλλογο γονέων του 1ου Γυμνασίου Σπάτων. Ακόμη να σημειώσουμε ότι διατάχθηκε ΕΔΕ από τον εισαγγελέα Αθηνών μετά από καταγγελία ευυπόληπτου γονέα για τις καταλήψεις και για την προώθηση φυλλαδίων κόμματος χέρι με χέρι έξω από το Λύκειο Σπάτων. Πράγμα το οποίο συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις που δεν υπάρχουν καταλήψεις και στα δύο σχολεία των Σπάτων, παρόλο που διαμαρτύρονται γονείς εγγεγραμμένοι στον σύλλογο ή μη. Το κείμενο : Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σπάτων, θέλοντας να αποκαταστήσει τη τάξη και με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά στο περίβολο του σχολείου, παρουσία μελών του ΔΣ αλλά και πλήθους γονέων, δηλώνει την αγανάκτησή του και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες.

Σε καθημερινή βάση αλλά και συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκαν στο σχολείο οπαδοί ακραίας πολιτικής οργάνωσης, επιχειρούν παρά τις παρεμβάσεις των γονέων, να προσηλυτίσουν τους ανήλικους μαθητές στις ιδέες τους μοιράζοντας έντυπο υλικό, να κατευθύνουν δολίως τις κινητοποιήσεις των μαθητών και να τις εναγάγουν σε έναν αντιστασιακό αγώνα ενάντια των θεσμών, εκμεταλλευόμενοι τον νεανικό ενθουσιασμό τους, κάνοντάς τους πιόνια προς όφελός τους.

Η προσπάθεια των ατόμων αυτών για διαστρέβλωση της αλήθειας, οι αβάσιμες κατηγορίες περί ξυλοδαρμού ανήλικου από γονείς, αλλά και η οποιαδήποτε προσέγγιση μαθητών για κομματικούς σκοπούς είναι κατακριτέα από όλους μας αλλά και καταδικαστέα από το Νόμο. Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε τα παιδιά μας και δεν δίνουμε το δικαίωμα σε καμία πολιτική ομάδα να τους κάνει πλύση εγκεφάλου και να τα ξεσηκώνει. Είναι ανεπίτρεπτο άτομα που κατέχουν Δημοτικά Αξιώματα να υποκινούν και να σιγοντάρουν τέτοιες περιθωριακές ομάδες, οι οποίες επιδίδονται σε απαράδεκτες-παράνομες πράξεις και τραμπουκισμούς έναντι ανήλικων και ενήλικων δημοτών.

Για τους λόγους αυτούς, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τέτοιες συμπεριφορές, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την αποκατάσταση της αλήθειας, την έγγραφη δημόσια συγνώμη για το συγκεκριμένο συμβάν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ αυστηρά την προσέγγιση μαθητών από οποιαδήποτε πολιτική ομάδα ή κόμμα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.