Πανελλαδικές 2022: Απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα η λήξη προθεσμίας υποβολής μηχανογραφικού

Πανελλαδικές 2022: Απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα η λήξη προθεσμίας υποβολής μηχανογραφικού

Πανελλαδικές 2022: Απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα η λήξη προθεσμίας υποβολής μηχανογραφικού

Λήγει απόψε Δευτέρα 18 Ιουλίου, τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ) για την εισαγωγή σε ΑΕΙ ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο  (Π.Μ.Δ.) σε Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ή απόκτηση password που τυχόν δεν έχει λάβει κάποιος υποψήφιος, μπορεί να απευθυνθεί στο Λύκειό του, τα οποία σήμερα θα είναι ανοιχτά. Όσοι  δεν  θυμούνται τον προσωπικό κωδικό τους μπορούν εναλλακτικά, εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail (κατά την απόκτηση του password), να ορίσουν νέο password μέσα από την εφαρμογή του Μ.Δ με την επιλογή «Υπενθύμιση κωδικού ασφαλείας», χωρίς να μεταβούν στη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη συμπλήρωση του Π.Μ.Δ., οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που μπορούν να επιλέξουν.

Κατά τη συμπλήρωση του Μ.Δ., οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν:

– Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2022, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2020 ή 2021, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Για τους υποψηφίους του 10% έτους 2020 δεν εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), ενώ για τους υποψηφίους του 10% έτους 2021 ισχύει η ΕΒΕ, όπως διαμορφώθηκε το 2021.

Δικαιούχοι υποβολής του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ είναι:

– Οι υποψήφιοι που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση και συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2022. Για την υποβολή του εν λόγω Π.Μ.Δ. θα χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη δημιουργήσει.

-Οι τελειόφοιτοι των ημερησίων ή εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του τρέχοντος σχολικού έτους που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ/ΕΠΑΛ του 2022. Η δημιουργία του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από αυτούς τους υποψηφίους για υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, γίνεται στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ που φοιτούσαν.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να υποβάλει Μ.Δ. είτε για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είτε για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ μέσω Π.Μ.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/M4VMEghLvy0 Με αφορμή τη συνταρακτική υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία εξελίσσεται στις δικαστικές αίθουσες, η εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» κάλεσε και φιλοξένησε τον διακεκριμένο Δικηγόρο…

https://youtu.be/rxB0hblc5ZY Συνέντευξη στο OnCamera.gr και την εκπομπή «Εν αρχή ην ο Λόγος» παραχώρησε ο Μάκης Κιάμος Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. «Όσο μπορούμε, είμαστε στο πλευρό των Ηπειρωτών ανά την…

https://youtu.be/e_OGNTMAqaw Καλεσμένος του OnCamera.gr στην εκπομπή “Who is Who”, o Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών και ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σπάτων σε θέματα προστασίας του πολίτη και οδικής ασφάλειας ο…