Π. Αττικής: Κανένας θάνατος στα γηροκομεία και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 10:29
Κατηγορία Ελλάδα
Π. Αττικής: Κανένας θάνατος στα γηροκομεία και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
|| || ||

 

«Είμαστε περήφανοι, που με τις έγκαιρες δράσεις μας και τη συνεργασία του προσωπικού των δομών που έδειξαν συνέπεια και προσήλωση στο καθήκον καταφέραμε να κρατήσουμε απολύτως ασφαλείς τις δομές και να προστατεύσουμε συμπολίτες μας που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης καθώς δεν υπήρξε απώλεια ζωής από τον Covid-19 στα γηροκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Πρόκειται, συνέχισε ο ίδιος, για ένα σημαντικό επίτευγμα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου το 50% της θνησιμότητας προέρχονταν από αντίστοιχες δομές. Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην έγκαιρη εφαρμογή πολύ συγκεκριμένων δράσεων, όπως η απαγόρευση των επισκεπτηρίων, η διανομή ικανών ποσοτήτων προστατευτικού υγειονομικού υλικού, αλλά και η συνεχής παρακολούθηση και επιτήρηση της λειτουργίας των δομών, από τις αρμόδιες διευθύνσεις.

Η προσπάθειά μας, παρατήρησε, δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματική χωρίς της συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο επέδειξε απαράμιλλη συνέπεια και προσήλωση στο καθήκον και τους ευχαριστώ θερμά. «Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των ηλικιωμένων και του νοσηλευτικού προσωπικού, με όσα μέσα διαθέτουμε» είπε.

Σημειώνεται πως η μέριμνα για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού των ηλικιωμένων ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής από την αρχή της πανδημικής κρίσης, ακόμη και πριν από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη χώρα μας.

Ο περιφερειάρχης πριν οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο ζήτησε τον περιορισμό ή και την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, και με επιστολές του σε όλες τις δομές τις δομές - τις οποίες υποστήριξε με υγειονομικό υλικό προστασίας- απεύθυνε συστάσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό να λαμβάνουν ενισχυμένα μέτρα και να τηρούν αυστηρά όλες τις ενδεικνυόμενες προφυλάξεις. Τέλος, με ειδικό έγγραφο προς τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα, ο Γ. Πατούλης ζήτησε το σχεδιασμό και την άμεση διενέργεια δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου σε όλους τους οίκους ευγηρίας, τα γηροκομεία και τις μονάδες φροντίδας.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Σχετικά Άρθρα

Please publish modules in offcanvas position.