Θεσσαλονίκη: Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων – Τα στοιχεία ανά δήμο

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 17:27
Κατηγορία Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων – Τα στοιχεία ανά δήμο
|| || ||

Μετά από ένα δίμηνο συνεχούς μείωσης των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν μια εκρηκτική αύξηση και για τους 14 δήμους της περιφερειακής ενότητας.

Μάλιστα, σε ορισμένους δήμους όπως στον κεντρικό, η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων ξεπέρασε το 200%, ενώ σε άλλους κινείται κοντά σε αυτό το ποσοστό.

Τα υψηλότερα ποσοστά συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίζουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Θέρμης, Πυλαίας – Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου, ωστόσο αυτή η τάση που επικρατεί στους συγκεκριμένους δήμους αρχίζει να εμφανίζεται και στους υπόλοιπους.

Η αύξηση αυτή των κρουσμάτων ωστόσο δεν αποτυπώνεται, ακόμα τουλάχιστον, στις νοσηλείες στα νοσοκομεία της πόλης. Συνολικά, οι νοσηλείες στους 14 δήμους δεν ξεπερνούν τις 60.

Η εικόνα ανά δήμο:

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης τα ενεργά κρούσματα είναι 12 κι από αυτά σε νοσηλεία τρία. Η αύξηση είναι μικρή προς το παρόν.

Βόλβη

Παραμένει σε εξαιρετικά καλά επιδημιολογικά δεδομένα ο δήμος Βόλβης, καθώς κι αυτήν την εβδομάδα καταγράφει μόλις τρία ενεργά κρούσματα, με το ένα να νοσηλεύεται.

Δέλτα

Τα ενεργά κρούσματα είναι 12 κι από αυτά νοσηλεύονται δύο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν έξι και οι νοσηλευόμενοι τρεις.

Θερμαϊκός

Αύξηση που ξεπερνά το 200% εμφανίζει μέσα σε μια εβδομάδα ο δήμος Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 30, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μόλις επτά και η νοσηλεία μία.

Θέρμη

Αύξηση 181% μέσα σε μια εβδομάδα για τον δήμο Θέρμης. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 31 από 11 την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ευτυχώς κανένα από αυτά δεν είναι σε νοσηλεία.

Θεσσαλονίκη

Αύξηση 250% εμφανίζουν τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά μειώθηκαν οι νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα στον κεντρικό δήμο είναι 324 (από 113 την προηγούμενη εβδομάδα) και από αυτά σε νοσοκομείο είναι τα 22 (από 28 την προηγούμενη εβδομάδα).

Καλαμαριά

Μικρή η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Καλαμαριάς, που ξεπέρασε αυτή την εβδομάδα τα 20. Συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον πέντε περισσότερα.

Κορδελιό – Εύοσμος

Αυξητικές οι τάσεις και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Από τα 25 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας πλέον έφτασαν στα 36, με τα επτά από αυτά να είναι σε νοσοκομείο.

Λαγκαδάς

Σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα παραμένουν 11 και οι νοσηλείες δύο, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Νεάπολη – Συκιές

Σχετική σταθερότητα και στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, με τα ενεργά κρούσματα να είναι 12 και από αυτά να νοσηλεύονται πέντε.

Παύλος Μελάς

Στο δήμο Παύλου Μελά τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 13 και από αυτά σε νοσηλεία δύο. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων παρέμεινε σταθερός όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, με μια νοσηλεία λιγότερη.

Πυλαία – Χορτιάτης

Αύξηση στα ενεργά κρούσματα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και μάλιστα σημαντική αυτή την εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 23 από δέκα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ δυο άτομα εισήχθησαν σε νοσοκομείο, όταν την προηγούμενη εβδομάδα οι νοσηλείες ήταν μηδενικές.

Χαλκηδόνα

Αυξητική η τάση και στον δήμο Χαλκηδόνος. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 18 (από 11 την προηγούμενη εβδομάδα) και από αυτά μόλις ένα νοσηλεύεται (όπως και την προηγούμενη εβδομάδα).

Ωραιόκαστρο

Μόλις δυο ενεργά κρούσματα σε κατ’ οίκον περιορισμό κατέγραφε την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμος Ωραιοκάστρου. Αυτή την εβδομάδα όμως τα ενεργά κρούσματα εκτινάχτηκαν στα 11, από τα οποία ένα σε νοσοκομείο.

in.gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.