Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Χρηματικά ποσά θα καταβληθούν σε ειδικό λογαριασμό για τους πληγέντες συναδέλφους

Δευτέρα, 09 Αυγούστου 2021 20:01
Κατηγορία Ελλάδα
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων – Χρηματικά ποσά θα καταβληθούν σε ειδικό λογαριασμό για τους πληγέντες συναδέλφους
|| || ||

Το ποσό των 10.000 ευρώ καθώς και το ποσό των 3.000 ευρώ, θα καταβάλει σε ειδικό λογαριασμό, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σε κάθε οικογένεια συναδέλφου της, του οποίου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές η κύρια κατοικία ώστε να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασης.

Επίσης, απευθύνει έκκληση σε κάθε δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό να συνεισφέρει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του σε Δήμους, Περιφέρειες και φορείς (πχ Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό) που έχουν αναλάβει την ευθύνη της αποκατάστασης των ζημιών και της άμεσης ανακούφισης των πληγέντων.

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την θλίψη της για την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές σε όλη τη Χώρα. Συγχαίρουμε όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με αυταπάρνηση για να σώσουν ανθρώπους, δασικές εκτάσεις, σπίτια. Η διάσωση του φυσικού πλούτου, η απόλυτη προστασία κάθε κοινωνικού αγαθού όπως είναι τα δάση και η αποτελεσματική πρόληψη από τις καταστροφές συνιστούν κύριες αποστολές της διοίκησης.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση πολιτών και φορέων προς τους πυρόπληκτους είναι αξιέπαινη και σημαντική, δεν μπορεί ωστόσο να αναπληρώσει την οφειλόμενη κρατική πρόνοια που εκφράζεται με το ύψος των προβλεπόμενων κονδυλίων του προϋπολογισμού», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

in.gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.