Κρήτη – Οδηγός λεωφορείου, τουρίστες και περαστικοί έσβησαν φωτιά

Οδηγός τουριστικού λεωφορείου στην Κρήτη, τουρίστες, αλλά και περαστικοί είδα να έχουν πάρει φωτιά ξερά χόρτα δίπλα στον δρόμο και δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια το απόγευμα της Τρίτης 17 Αυγούστου.

Μεγάλη ευσυνειδησία επέδειξε ο οδηγός του πούλμαν αφού όταν αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει φωτιά σε ξερά χόρτα στο πρανές του οδοστρώματος κάτω από τις προστατευτικές μπάρες, δεν δίστασε ούτε στιγμή να σταματήσει το λεωφορείο για να προσπαθήσουν να σβήσουν τη φωτιά.

Τι συνέβη

Το περιστατικό, σύμφωνα με μαρτυρίες, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4:30 το απόγευμα της Τρίτης κι ενώ το πούλμαν γεμάτο τουρίστες, κινούταν στο οδικό δίκτυο Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος στο Λασίθι. Μόλις ο οδηγός αντιλήφθηκε τον πυκνό καπνό, σταμάτησε στην άκρη και με τον πυροσβεστήρα του λεωφορείου προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις, όπως αναφέρει το cretalive.gr

Συνδρομή στην προσπάθεια του και μέχρι να καταφθάσουν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ, που είχαν στο μεταξύ κληθεί, πρόσφεραν οι επιβάτες αλλά και διερχόμενοι οδηγοί, ντόπιοι και αλλοδαποί, με ό, τι μέσο είχαν πρόχειρο, όπως κλαδιά, ακόμη και πετσέτες. 

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων που ήταν παρόντες στο περιστατικό, πιθανότατα η φωτιά ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο που κάποιος διερχόμενος πέταξε στα ξερά χόρτα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του οδηγού, των τουριστών και των περαστικών οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν και η φωτιά σβήστηκε.