Μήλος – Εντοπίστηκε σκάφος με 124 αλλοδαπούς ανοιχτά του νησιού

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 14:13
Κατηγορία Ελλάδα
Μήλος – Εντοπίστηκε σκάφος με 124 αλλοδαπούς ανοιχτά του νησιού
|| || ||

Στους 124 ανέρχονται οι αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (30/8) από στελέχη του Λιμενικού στη Μήλο.

 
 

Συγκεκριμένα, οι Αρχές ενημερώθηκαν για την ύπαρξη θαλαμηγού (αγνώστων λοιπών στοιχείων) στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Κυριακής Μήλου, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισαν το σκάφος, ενώ παράλληλα απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη για παροχή συνδρομής.

Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη Μήλο, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε περιορισμένη εισροή υδάτων στην θαλαμηγό, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Εντοπισμός αλλοδαπών και στα Κύθηρα

Θυμίζουμε ότι μόλις δύο ημέρες πριν, την Κυριακή 29 Αυγούστου, εντοπίστηκαν 72 αλλοδαποί σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο στα Κύθηρα. Όλοι τους επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέρου. Παράλληλα, διεξήχθησαν εκτεταμένες έρευνες για τυχόν εντοπισμό μελών οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης αλλοδαπών,.

Στο πλαίσιο αυτό, το Λιμενικό προχώρησε στη σύλληψη δύο διακινητών, ηλικίας 29 και 36 ετών. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό αλλοδαπών στα Κύθηρα, την 29-08-2021, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν δύο εκ των 72 αλλοδαπών, ηλικίας 29 και 36 ετών, για παράβαση των άρθρων 29 και 30 Ν.4251/2014. Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν υπό τη διακυβέρνησή τους το Ι/Φ σκάφος με το οποίο μετέφεραν τους 70 αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα», αναφέρει το in.gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.