Τάσος Χαλκιάς – Συγκινεί μιλώντας για το πρόβλημα υγείας του

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 23:22
Κατηγορία Ελλάδα
Τάσος Χαλκιάς – Συγκινεί μιλώντας για το πρόβλημα υγείας του
|| || ||

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς, στην οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τα θεατρικά του σχέδια, την οικογένειά του, αλλά και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Πώς σας βρίσκουμε αυτήν την περίοδο;

Αυτήν την περίοδο με βρίσκεις να ξεκουράζομαι από τα γυρίσματα που είχαμε για το «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» τη σεζόν που πέρασε. Θέατρο δεν έκανα φέτος το καλοκαίρι, καθώς δεν ήταν κάτι προετοιμασμένο και έτσι δεν συμμετείχα σε δουλειές που δεν πρόλαβαν να ετοιμαστούν. Ένα καλοκαίρι με αρκετό διάβασμα, αφού είχαμε το σενάριο για είκοσι έξι νέα επεισόδια της σειράς.

Ας πάμε λίγο στην αρχή. Εμφανίζεται στη ζωή σας ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Στέλιος Βόκοβιτς και εκεί αρχίσαν όλα;

Ναι, κάπως έτσι. Ήταν στο Εθνικό Θέατρο. Όταν αποφάσισα να δώσω εξετάσεις, αρχικά με πληροφόρησε ότι δεν θα προλάβαινα να το κάνω εκείνη τη χρονιά, γιατί είχαν περάσει οι ημερομηνίες που έπρεπε να έχω καταθέσει την αίτηση και στη συνέχεια με παρότρυνε να το κάνω το επόμενο έτος.

Μου έδωσε κάποιες πληροφορίες για το τι πρέπει να διαβάσω και τι προετοιμασία να κάνω. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησα σε αυτόν τον χώρο. Σπουδαίος.

Πνευματικός μου πατέρας και ως δάσκαλός μου και ως συνεργάτης αργότερα. Παίξαμε πολλές φορές μαζί κι αυτό είναι μεγάλη ευτυχία. Να συναντάει ο μαθητής τον δάσκαλο πάνω στη δουλειά.

«Χαιρέτα μου τον πλάτανο», το οποίο θα συνεχιστεί και την ερχόμενη σεζόν. Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που έχει κάνει τον κόσμο να το αγαπήσει;

Οι σειρές αγαπιόνται όταν μέσα σε αυτές, οι άνθρωποι βρούνε κάτι που ταιριάζει στις ζωές τους, στα πιστεύω τους. Όταν λοιπόν έστω κι ένας ρόλος πληροί αυτές τις προδιαγραφές, τότε ο κόσμος ακολουθεί. Μέσα στον πλάτανο υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ρόλοι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αγαπιούνται οι άνθρωποι μέσα από τους ρόλους τους, αλλά και η ίδια η σειρά.

Σαράντα επτά χρόνια γάμου…

Είναι σχετικό. Ναι, σαράντα επτά χρόνια δεν χάλασε ο γάμος, με την έννοια της ουσιαστικής φθοράς. Ωστόσο φθορές υπάρχουν σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις, σε όλες τις συμβάσεις των ανθρώπων κι ο γάμος είναι μία από αυτές. Δεν είναι κάτι φυσιολογικό ανάμεσα στους ανθρώπους ο γάμος. Το φυσιολογικό είναι ο άνθρωπος να ζει μόνος του.

Όταν υποχρεωθεί να ζήσει με κάποιον άλλον, θα αρχίσουν οι αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αν σέβεσαι τον διπλανό σου και λειτουργείς επί ίσοις όροις, τότε τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Αυτά λοιπόν, δεν συνθέτουν σαράντα επτά χρόνια επιτυχημένο γάμου όπως θέλουν οι αστοί να λένε. Είναι μια κοινή πορεία που έχει προκύψει μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Πώς είστε στον ρόλο του μπαμπά;

Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένας πολύ καλός πατέρας, καθώς έκανα συνειδητά οικογένεια. Άλλωστε είχα πρότυπο τη δική μου οικογένεια, για την οποία έτρεφα μεγάλο σεβασμό. Το έκανα λοιπόν, με τις ίδιες προδιαγραφές, οι οποίες πιστεύω ότι ήταν πολύ σπουδαίες και σημαντικές.

Έχετε περάσει μια σοβαρή περιπέτεια με τη υγεία σας, η οποία σας οδήγησε στο χειρουργείο δύο φορές. Φοβηθήκατε;

«Ήμουν απόλυτα ψύχραιμος. Έχω μάθει από τον πατέρα μου να μην φοβάμαι τίποτα, μέσα από τον τρόπο που μας εκπαίδευσε με τον αδερφό μου.

Ένα ζήτημα υγείας σαν αυτό, δεν είναι κάτι το οποίο ξεπερνιέται, καθώς μου έχει αφήσει κάποια πράγματα που θα θυμίζουν πάντα αυτήν την περιπέτεια. Δεν έχω τις ίδιες αντοχές. Δύο χειρουργεία στον αυχένα είναι δύσκολη περίπτωση».

in.gr

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα