Γώγος: Τα νησιά πρέπει να είναι έτοιμα για τουρίστες με κρούσματα κορονοϊού

Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 09:33
Κατηγορία Ελλάδα
Γώγος: Τα νησιά πρέπει να είναι έτοιμα για τουρίστες με κρούσματα κορονοϊού
|| || ||

Για την ετοιμότητα των νησιών σχετικά με την υποδοχή των τουριστών και τα πιθανά κρούσματα κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής παθολογίας-λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ.

«Μερικά νησιά, ειδικά τα μεγάλα, είναι έτοιμα. Τα υπόλοιπα χρειάζονται αναπροσαρμογή, χρειάζεται κάποια διαδικασία να προετοιμαστούν ώστε σε μεγάλα κέντρα υγείας να στελεχωθούν, να υπάρχουν γρήγορα τέστ σε περίπτωση κρουσμάτων και κυρίως να υπάρχει δυνατότητα αερομεταφορών ώστε να αντιμετωπστεί άμεσα».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Ελλάδα θα φορτωθεί και με τουρισμό πολύ και θα παρακολουθείται με κιάλια αυτή την εποχή», προσθέτει ο κ. Γώγος.

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «πολλές κλινικές covid μένουν χωρίς ασθενείς. Mετά από 74 μερες με δραματικές συνθήκες έχουμε μονο έναν ασθενή στην Πάτρα».

Ωστόσο, όπως τονίζει, δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. «Είναι απλά σε ύφεση, όπως έχει ύφεση και όλη η ΕΕ, υπάρχουν όμως ακόμα κρούσματα και γι αυτό είμαστε σε επιφυλακή».

Όσον αφορά το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και τις διφορούμενες απόψεις γύρω από το ζήτημα, ο κ. Γώγος εξηγεί πως «αυτή την στιγμή δεν είναι αδήριτη ανάγκη και γι' αυτό υπάρχουν πολλές απόψεις. Έχει σημασία το πόσο σημαντικό είναι αυτό και το πόσο επιδημιολογικό βάρος έχει».

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.