«Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»: Γεγονός η πρώτη Εξατομικευμένη Θεραπεία

Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 19:58
Κατηγορία Ελλάδα
«Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»: Γεγονός η πρώτη Εξατομικευμένη Θεραπεία
|| || ||

Η πρώτη Εξατομικευμένη θεραπεία από το μοναδικό στη χώρα μας Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», είναι γεγονός.

Η θεραπεία αποτελεί σταθμό για την ιατρική επιστήμη στη χώρα μας και έγκειται στην χορήγηση ειδικών λεμφοκυττάρων που εξοντώνουν τα μολυσμένα κύτταρα. Η πρωτοποριακή σε όλο τον κόσμο θεραπεία εφαρμόστηκε σε παιδί ηλικίας 4 ετών δίνοντας του ελπίδα ζωής εκεί όπου όλες οι άλλες θεραπείες δεν είχαν προοπτική.

Η δημιουργία του εμβληματικού Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους είναι μια ακόμα προσφορά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» στην ελληνική κοινωνία και της προέδρου του Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, της οποίας το όραμα είναι «4 στα 4 παιδιά να γίνονται καλά». Ένα όραμα ζωής που μοιάζει να αρχίζει να πραγματοποιείται.

Τη σπουδαιότητα αυτού του επιτεύγματος τόνισε σήμερα με επίσκεψή του στο Νοσοκομείο ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θέλησε να συγχαρεί από κοντά τον διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Μανώλη Παπασάββα και την ομάδα που πραγματοποίησε την επαναστατική αυτή θεραπεία, με επικεφαλής τον παιδίατρο αιματολόγο-ογκολόγο, Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου δρ Ευγένιο Γουσέτη, καθώς και να πληροφορηθεί αναλυτικά για την πορεία υγείας του μικρού ασθενούς.

Επίσης αναγνωρίζοντας την μεγάλη της προσφορά, ο κ. Κικίλιας θέλησε να ευχαριστήσει την πρόεδρο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η συνομιλία τους, λόγω των ειδικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε μέσω skype.

«H ΕΛΠΙΔΑ έχει αποδείξει στη διάρκεια των χρόνων τη συγκλονιστική της στάση δίπλα στα παιδιά μας και στις ελληνικές οικογένειες και στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, δίπλα στην αγωνία των γονιών. Και τις πιο πολλές φορές τα παιδιά τα οποία τα περνάνε αυτά τα καταφέρνουν και στέκονται όρθια και δυνατά.

Από την πλευρά της η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας για την ουσιαστική του στήριξη στην πραγματοποίηση αυτού του έργου, που ήταν για την ίδια ένα «όνειρο ζωής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ δεσμεύτηκε πως η ΕΛΠΙΔΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται και για άλλες πρωτοπορίες στην αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου. Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Κικίλια για τη διαχείριση της πανδημίας στην χώρα μας

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά στο Νοσοκομείο μας και μάλιστα σε μια τόσο σημαντική στιγμή για την ΕΛΠΙΔΑ. Γιατί ένα όνειρο ζωής, κάτι που φαινόταν άπιαστο πριν μερικά χρόνια, τώρα γίνεται πραγματικότητα και μάλιστα μέσα στο Νοσοκομείο μας, στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας για παιδιά και εφήβους. Η υπόσχεση και η δέσμευσή μας πως θα καταφέρουμε να δώσουμε ελπίδα εκεί όπου οι άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει, και πως θα έρθει η μέρα όπου 4 στα 4 παιδιά θα γίνονται καλά, αρχίζει να πραγματοποιείται.

Από την πλευρά του ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ Μανώλης Παπασάββας έκανε λόγο για μια «ημέρα κομβικής σημασίας για το Νοσοκομείο»: «Σήμερα είναι μια κομβική ημέρα για το Νοσοκομείο μας. Μια ημέρα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας. Είναι ένα σπουδαίο βήμα που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με σημαντικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να συγχαρώ και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Όλο το βράδυ επεξεργάζονταν τα κύτταρα για να τα δώσουν με ασφάλεια στο παιδί για να μπορέσει να τα καταφέρει».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Βαρδινογιάννη είπε και ο παιδίατρος αιματολόγος-ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου δρ Ευγένιος Γουσέτης: «Τώρα αυτές οι θεραπείες γίνονται και εδώ στην Μονάδα αυτή που φρόντισε ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ και εσείς προσωπικά να δημιουργηθεί. Ένα τεράστιο ευχαριστώ που μας δίνετε τη δυνατότητα να δουλέψουμε με στόχο να μην χρειάζεται κανένα παιδί να φεύγει στο εξωτερικό και με στόχο 4 στα 4 παιδιά μας να γίνονται καλά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.