Καταγγελία: Ξενοδοχεία απέλυσαν όλο το προσωπικό τους

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 15:50
Κατηγορία Ελλάδα
Καταγγελία: Ξενοδοχεία απέλυσαν όλο το προσωπικό τους
|| || ||

Μπαράζ απολύσεων πραγματοποιείται στον χώρο του τουρισμού όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της «δυστυχώς όλα αυτά που είχαμε πει τόσο καιρό για μπαράζ απολύσεων στον κλάδο μας επαληθεύονται από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων».

Όπως υπογραμμίζει από το πρωί η ομοσπονδία δέχεται καταγγελίες για απολύσεις του συνόλου του προσωπικού σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα:

- Στο ξενοδοχείο Golden Sun Hotel που βρίσκεται επί των οδών Λεωφόρος Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά και Πλατεία Κρήτης στην Γλυφάδα έχουν απολυθεί ήδη 10 εργαζόμενοι από τους 20 συνολικά που δουλεύουν και

- Στο ξενοδοχείο IBIS STYLES ATHENS ROUTES Λ. Βουλιαγμένης 109, όπου σ' αυτό το ξενοδοχείο απολύθηκε το σύνολο του προσωπικού.

Η Ομοσπονδία ζητάει από το Υπουργείο Εργασίας να βάλει φρένο σ' αυτή την τακτική των εργοδοτών και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε εγρήγορση για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό. «Η Ομοσπονδία μας υπογραμμίζει ότι μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελλάδα δεν θα αφήσει κανέναν εργαζόμενο μόνο του.»

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΕΤ έχει αποφασίσει ομόφωνα την διεξαγωγή ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στις 10/06/2020 στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας και πορεία προς το Κοινοβούλιο όπου θα παραδοθεί και το ψήφισμα στα πολιτικά κόμματα με τα αιτήματα τους.

Στην κινητοποίηση αποφασίστηκε να συμμετέχουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία από όλη την χώρα.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.