Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Λαύριο, Κερατέα όλο το καλοκαίρι

||

Καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λάυριο και την Κερατέα λόγω έργων που θα πραγματοποιούνται στο Δήμο Λαυρεωτικής.

Τα έργα περιλαμβάνουν πεζοδρομήσεις ενώ όπως είναι ευνόητο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα έχουν σαν επακόλουθο πολλοί δρόμοι να είναι κλειστοί στις προαναφερθείσες περιοχές. Θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων συγκεκριμένες ώρες ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εναλλακτικής οδικής διαδρομής, για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων που λειτουργούν βάσει των περιοριστικών μέτρων, αλλά και των πολιτών.

Έτσι, σε συνεργασία με τον συγκοινωνιολόγο-πολεοδόμο και καθηγητή ΕΜΠ, Θάνο Βλαστό, η δημοτική Αρχή αποφάσισε την απομάκρυνση των αυτοκινήτων από κεντρικούς δρόμους του Λαυρίου, καθημερινά από τις 21:00 μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά και σε τμήμα του κεντρικού δρόμου Αθηνών-Σουνίου εντός της Κερατέας, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, από τις 21:00 μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων, ώστε να αποδοθεί χώρος στους πεζούς και στα καταστήματα και παράλληλα να βελτιωθούν οι συνθήκες του οδικού περιβάλλοντος από πλευράς ρύπανσης, θορύβου και ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση έχουν προβλεφθεί εναλλακτικά δρομολόγια.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Λαύριο – Κερατέα

Στο Λαύριο θα κλείνουν οι δύο παράπλευροι της κεντρικής πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς και τμήμα στην ακτή επί της οδού Κουντουριώτη, όπου επίσης υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγχρόνως, ορίζεται η κεντρική περιοχή να είναι ήπιας κυκλοφορίας με όριο ταχύτητας σε όλους τους εσωτερικούς δρόμους της τα 30 χλμ/ώρα, για όλη την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων.

Στην Κερατέα θα κλείνει εντελώς η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, από την οδό Φειδίου μέχρι την οδό Περικλέους, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Και εδώ έχουν οριστεί εναλλακτικές παρακαμπτήριες διαδρομές, στις οποίες θα κατευθύνει τα οχήματα σχετική οδική σήμανση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.