Αγία Σοφία: Δικαστήριο θα κρίνει στις 2 Ιουλίου αν θα μετατραπεί σε τζαμί

Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2020 11:43
Κατηγορία Ελλάδα
Αγία Σοφία: Δικαστήριο θα κρίνει στις 2 Ιουλίου αν θα μετατραπεί σε τζαμί
|| || ||

Δικαστική απόφαση θα ληφθεί στην Τουρκία, στις 2 Ιουλίου, που θα κρίνει αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί, σύμφωνα με τη Yeni Safak.

Νέα απόφαση για το μέλλον της Αγίας Σοφίας και αν θα παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί αναμένεται να ληφθεί στις 2 Ιουλίου από το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Yeni Şafak» στο πρωτοσέλιδό της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο σύλλογος «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» κατέθεσε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.

Για το αίτημα αναμένεται να αποφανθεί το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εάν η προσφυγή γίνει δεκτή τότε θα ξεκινήσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζάμι καθώς ακυρώνει το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.

Το δημοσίευμα περιγράφει αναλυτικά κι άλλες προσφυγές που έχει καταθέσει στο παρελθόν ο συγκεκριμένος σύλλογος με στόχο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επικαλούμενος, κάθε φορά, διαφορετικά ζητήματα. Ωστόσο, όλες οι πρόσφυγες είχαν απορριφθεί από το δικαστήριο.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.