Εισαγγελέας για Κλινική Ταξιάρχαι: 5 ύποπτοι για κακούργημα για τη διασπορά του κορονοϊού

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 08:27
Κατηγορία Ελλάδα
Εισαγγελέας για Κλινική Ταξιάρχαι: 5 ύποπτοι για κακούργημα για τη διασπορά του κορονοϊού
|| || ||

Κλινική Ταξιάρχαι: 5 οι ύποπτοι για κακούργημα για τη διασπορά του κορονοϊού σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Ποιες είναι οι ενδείξεις που «καίνε» τους υπόπτους.

Ενδείξεις για κακουργηματικές ποινικές ευθύνες διοικούντων και γιατρών της κλινικής Ταξιάρχαι φαίνεται πως προκύπτουν στην εισαγγελική έρευνα για τη διασπορά του κορονοϊού που μέχρι σήμερα έχει τραγικό απολογισμό το θάνατο 13 ανθρώπων.

Ο εισαγγελέας καλεί 5 άτομα για εξηγήσεις

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος καλεί σε εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου, 5 άτομα. Πρόκειται για μέλη της διοίκησης και γιατρούς της κλινικής

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα, καλεί σε ανωμοτί εξηγήσεις τους 5 για το κακούργημα της παραβίασης του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας, με αποτέλεσμα τη διάδοση της επικίνδυνης νόσου. Σε περίπτωση που από τη μη τήρηση των μέτρων προκληθεί θάνατος πολλών ανθρώπων, όσοι καταδικαστούν από τη Δικαιοσύνη κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια.

13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό στην κλινική
Μέχρι σήμερα, 13 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην εν λόγω κλινική έχουν φύγει από τη ζωή, έχοντας προσβληθεί από κορ0νοϊό.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάστηκαν ως μάρτυρες πάνω από 25 άτομα, αρκετοί εκ των οποίων ασθενείς που φέρονται να μίλησαν για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Με εντολή του εισαγγελέα, αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε κατασχέσεις των ιατρικών φακέλων όσων βρέθηκαν θετικοί στον ιό και όσων τελικώς κατέληξαν.

Ήδη στον κ. Αντωναράκο έχουν αποσταλεί τα πορίσματα από τις αυτοψίες που διενήργησαν ΕΟΔΥ και Αρχή Διαφάνειας.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.