Επικουρικές συντάξεις: Καταβολή στις 9 Ιουλίου. Αναδρομικά, δικαιούχοι και ποσά

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 10:15
Κατηγορία Ελλάδα
Επικουρικές συντάξεις: Καταβολή στις 9 Ιουλίου. Αναδρομικά, δικαιούχοι και ποσά
|| || ||

Πληρωμή για τα αναδρομικά στις 9 Ιουλίου, αντί για τον Οκτώβριο ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας για 250.000 συντάξεις.

Όπως είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μετά την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων που θα γίνει στις 2 Ιουλίου θα ακολουθήσει στις 9 Ιουλίου η καταβολή των αναδρομικών 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων.

Σε ότι αφορά τις νέες κύριες συντάξεις με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης υπογράμμισε ότι θα καταβληθούν τον Σεπτέμβριο και τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων θα δοθούν τον Οκτώβριο 2020. Ειδικότερα οι συνταξιούχοι που είδαν αύξηση στη μηνιαία επικουρική τους θα τους καταβληθεί εφάπαξ ποσό 8πλάσιο της διαφοράς που διαπίστωσαν.

Για παράδειγμα:

Συνταξιούχος του ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ πρώην εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που έλαβε αύξηση 108 ευρώ μικτά δικαιούται εφάπαξ ποσό αναδρομικών 864 ευρώ μεικτά.
Συνταξιούχος ναυτικός του πρώην ΚΕΑΝ έλαβε αύξηση 151 ευρώ δικαιούται εφάπαξ ποσό αναδρομικών 1.208 ευρώ μεικτά.
Συνταξιούχος μηχανικός του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ που έλαβε αύξηση 12 ευρώ μεικτά δικαιούται εφάπαξ ποσό αναδρομικών 96 ευρώ μεικτά.

Να σημειωθεί ότι τα 21 Ταμεία που αφορούν οι επιστροφές υπάρχουν και αναδρομικά που φτάνουν σε μέσο όρο στα 1.894 ευρώ στα ταμεία των τραπεζών.
Έτσι αναδρομικά θα πάρουν όσοι είδαν την αυξημένη επικουρική σύνταξη στις 2 Ιουνίου, δηλαδή 250.000 συνταξιούχοι που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ.

Τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η μεσοσταθμική αύξηση που δόθηκε στις 2 Ιουνίου φτάνει σραω99,57 ευρώ το μήνα μεικτά. Σε απόλυτους αριθμούς δείτε τα ποσά που θα λάβουν συνταξιούχοι :

Τραπεζουπάλληλοι των πρ. Τραπεζών Πίστεως και Εμπορικής και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του τ. ΟΑΕΕ - πήραν κοντά στα 200 ευρώ μεικτά θα πάρουν συνολικά 1.600 ευρώ

Ναυτικοί του τ. ΚΕΑΝ και ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες του τ. ΤΕΑΥΝΤΠ - πήραν κοντά στα 150 ευρώ μεικτά θα πάρουν 1.200 ευρώ

Εμπορουπάλληλοι  - κοντά στα 130 ευρώ μεικτά θα πάρουν 1.040 ευρώ

Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ), συμβολαιογράφοι και τραπεζουπάλληλοι της πρ. ΕΤΒΑ - πήραν κοντά στα 100 ευρώ μεικτά θα πάρουν αναδρομικά 800 ευρώ

Εργαζόμενοι σε εταιρείες Οινοπνευματοποιίας και Ζυθοποιίας, Δημοτικοί Υπάλληλοι, Προσωπικό Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων – 50 έως 100 ευρώ μεικτά θα πάρουν 400-800 ευρώ

Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά Ταμεία, τραπεζουπάλληλοι της πρ. Αγροτικής Τράπεζας, μηχανικοί, εργαζόμενοι του ΟΤΕ, Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τεχνικοί Τύπου – έως 50 ευρώ μεικτά θα πάρουν αναδρομικά 400 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

Please publish modules in offcanvas position.